Az 5 legjobb jógagyakorlat az egészséges hátért

Serestyén Sára
Írta: , Frissítve:
Az 5 legjobb jógagyakorlat az egészséges hátért

A hátfájás szinte már népbetegségnek számít hazánkban, hiszen nem csak az ülőmunka, de a sok stressz is okozhat háttájéki sajgást. Megelőzésének legegyszerűbb módja a hátizmok megerősítése, amihez nem kell drága stúdiókba járnod és órákat edzened, bőven elég, ha naponta vagy hetente pár alkalommal elvégzed az alábbi gyakorlatokat.

Embrió póz Kép forrása: blog.freepeople.com

Ereszkedj térdelő állásba, majd ülj a sarkadra. Dőlj előre úgy, hogy a mellkasod érjen hozzá a combodhoz, a homlokodat pedig óvatosan helyezd a talajra. Vegyél egy mély levegőt, majd kilégzésnél nyújtózkodj előre a kezeiddel, belégzésnél pedig pihentesd azokat, majd kilégzésnél újra nyújtózz előre. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer.

Lezárásként helyezd a karjaidat párhuzamosan a tested mellé, és a saját tempódban lélegezz ebben a nyugodt állapotban pár percig.

Az embrió póz nem csak a testet, de a lelket is megnyugtatja – segít kikapcsolni a negatív gondolatokat, és arra ösztönöz, hogy a testedre figyelj. Ha úgy érzed, hogy a gyakorlatok közben is megcsinálnád ezt a pózt, akkor ne habozz, hiszen a tested mindig tudja, mire van szüksége.

Domborítás és homorítás Kép forrása: wholeliving.com

Ereszkedj négykézlábra, lábaid legyenek csípőszélességben, párhuzamosan, tenyereid pedig a vállak alatt helyezkedjenek el. A nyakad a gerinced meghosszabbítása legyen, tekinteteddel nézd a talajt. Mély belégzés után kilégzésre lassan, a csípőtől indítva csigolyáról csigolyára kezdd el a domborítást.

Kilégzésre próbáld megtartani a pózt, majd egy újabb belégzésnél a fenéktől indulva ismét csigolyáról csigolyára enyhén homoríts. A gyakorlat legyen folyamatos, és a saját tempódban végezd!

Ügyelj rá, hogy sose homoríts túlságosan, mert a fájós deréknak csak ártasz vele! Ez a mozdulatsor egyfajta bemelegítésként szolgál majd a többi gyakorlathoz, ezért érdemes ezzel kezdened az erősítést.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!