Milyen hatással van a jóga az agyadra?

Kovács Andrea
Írta: ,
Milyen hatással van a jóga az agyadra?

Kép forrása: silhouettedonna.it

Ha gyakran jógázol, biztosan képben vagy arról, milyen szuper hatással van ez a mozgásforma a testedre. Segít a fogyásban, izmot építhetsz vele, formásodhatsz, és nem utolsó sorban sokkal hajlékonyabb lehetsz. De azt tudtad, hogy a mentális egészségedet is javíthatod vele? Egy új kutatás most különleges eredményekre bukkant!

Az eredmények Kép forrása: robolikesifit.tumblr.com

Noha mindkét csoportnál jelentős javulást vettek észre az agy azon területén, ami a memóriával és a nyelvi készségekkel kapcsolatos területért felel, a második (jógázó) önkénteseknél valami más is felkeltette a figyelmüket.

Az ő esetükben ugyanis a fentieken kívül a koncentrációval és figyelemmel kapcsolatos rész is fejlődött; ennek köszönhetően képesek voltak erősebben fókuszálni, több dolgot is végrehajtani egyszerre, sőt, még a mentális képességeik is javultak.

A vizsgálat menete

Mindkét csoportnak különböző feladatokat írtak elő: az első tábor tagjainak napi 1 óra agyi tornát, és még 15 perc gyakorlást tettek kötelezővé, míg a többieknek ugyanennyi időt kellett kundalini jógával tölteniük, amit természetesen minden nap ki kellett egészíteniük negyed óra otthoni ismétléssel is.

Amikor pedig három hónappal később ismét végrehajtották az önkénteseken az agyi röntgent, a kutatók izgalmas eredményekkel találkoztak.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!