Apró üzenetek – Így jelzi a tested, ha változtatásra van szükséged

Írta: ,

A testünk folyamatosan üzen nekünk, de biztos, hogy mindig sikerül megértened, mit mond? Szakértők szerint fontos, hogy odafigyeljünk a szervezetünkre, ugyanis sokszor csak ártalmatlan jelekből derülhet ki, hogy valami nincs rendben az egészségünkkel. Veled előfordult már, hogy a megszokottnál sötétebb karikák jelentek meg a szemeid körül, vagy hirtelen vékonyodni kezdett a hajad? Nézd meg, mi állhat ezek háttérében!

Sárga foltok a bőröd alatt Kép forrása: tumblr, thenletitbe

Előfordult már veled, hogy a szemed vagy a könyököd közelében aprócska, sárga foltokat fedeztél fel?

Ezek valójában zsírlerakódások a bőröd alatt, de ne ijedj meg, nem komoly betegségről van szó – valószínűleg megemelkedett a koleszterinszinted. Hosszú távon azonban veszélyes lehet az egészségedre: megnöveli a szívroham és stroke valószínűségét.

Általában egy vérvizsgálattal (üres gyomorra) könnyen kiderítheted, hogy tényleg erről van-e szó, a problémát pedig néhány étrendi változtatással és edzéssel le is küzdheted.

Persze az esetek többségében a szemed körül megjelenő sötét karika azt jelenti, hogy éjszaka nem aludtál eleget, de ha akkor is észreveszed magadon, amikor napok óta kipihent vagy, érdemes más okokat is megfontolnod.

Szakértők szerint ez akár allergiát is jelenthet, amihez társul az is, hogy folyamatosan viszketnek a szemeid.

Első körben fontos kiderítened, hogy miről lehet szó (poratka, vagy egy bizonyos élelmiszer), majd ezeket minél inkább ki kell zárnod az életedből. Ha ez sem segít, érdemes felkeresned egy orvost, aki gyógyszer segítségével megszüntetheti a kellemetlen tüneteket.