5 testi biztos jel, hogy túl sok a stressz az életedben

Berényi Nóri
Írta: ,
5 testi biztos jel, hogy túl sok a stressz az életedben

Biztos te is gyakran kapsz olyan jó tanácsokat, hogy ne stresszelj, viszont, mikor szembesülsz egy nehéz élethelyzettel, akkor nagyon nehéz megállni, hogy ne feszülj rá a dolgokra. Pedig az egészséged érdekében tudatosan ellen kell állnod ennek az érzésnek, különben akár az egészséged is rámehet.

Hogyan reagál a szervezeted a stresszre? Kép forrása: thehairstyler.com

Amikor a szervezeted veszélyt érez, felkészíti a belső működésedet a „menekülésre”. Ennek során a vegetatív idegrendszer lép aktivitásba, minek során az izmok megfeszülnek, a szívverés szaporabbá válik, a légzésed pedig felgyorsul. Ez pedig bizonyos élethelyzetekben a túlélés alapfeltétele.

Amikor eltűnik a stresszhelyzet, szervezeted újra megpihen, egyensúlyi állapotba kerül. Ha az alkalmi stresszt nem tudod kezelni, a szervezeted nem tud majd harmóniában, egyensúlyban működni és kóros testi tünetek jelentkeznek.

Bőrbetegségek Kép forrása: healthyceleb.com

A bőrbetegségek leggyakoribb kiváltó oka belgyógyászati problémákra vezethető vissza, ritka az olyan eset, amikor külsőleg kereshető az ok. A stressz pedig az egyik leggyakoribb kiváltója a bőrproblémáknak.

Felfedezhetsz bőrviszketést, hámlást, kiütéseket, bőrkeményedést, melyek nagyon meg tudják keseríteni a mindennapjaidat. Hiába keresed fel a világ legjobb bőrgyógyászát, mert csak tüneti kezelést tud majd neked nyújtani.

Amíg nem szünteted meg a probléma valódi forrását, addig soha nem lesz vége ennek az ördögi körnek.