Segítségért kiált a tested! Jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Segítségért kiált a tested! Jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges

A testünk minden nap megannyi jelet küld egészségi állapotunkról, fizikai terhelhetőségünkről. A kérdés csak az, figyelünk-e magunkra és észrevesszük-e a figyelmeztető jeleket, vagy legyintünk, és ráfogjuk valamilyen banális okra a tüneteket? Te ne kövesd el ezt a hibát, vedd észre, ha a tested figyelmeztet!

Leginkább a nők azok, akik borzasztóan sok pénzt, időt és energiát áldoznak arra, hogy szépségüket megőrizzék.

Emiatt aztán szörnyen rosszul érinti őket, ha hullani kezd a hajuk, töredezik a körmük, problémás az arcbőrük, vagy éppen kevésbé egészségesek a fogaik.

Ismerős ez a felsorolás? Akkor minden bizonnyal neked is van valamilyen rejtett betegséget, vagy ásványi-anyag- és vitaminhiányod.

Sokan azonnal a drogériába rohannak, ha megjelenik a testükön a narancsbőr, vagy az arcuk válik zsírossá, holott ezek a problémák a legtöbbször kezelhetetlenek, ha az étkezéseden nem változtatsz.

Ugyanez igaz a körmök és a haj egészségére: ugyan kétségtelenül segít, ha kapszula formájában pótolod a hiányt, mindennek alapja a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ami szinte az összes betegségre gyógyír (de legalábbis segíti a gyógyulást).

A puffadás egy kellemetlen, sok esetben kínos tünet, de szinte minden ember életében jelen van.

Mivel ennyire hétköznapi, a többség igyekszik nem foglalkozni vele, annak ellenére, hogy zavarja a probléma.

Pedig nagyon is érdemes időt szánni a puffadás okának kiderítésére, hiszen ételérzékenység, vagy más tünetek társulásakor allergia is állhat a háttérben.

Ennek jelentős veszélye, hogy a szervezet állandó stresszben van, ha nem ügyelsz a jelzéseire, és nem figyeled, nálad mi váltja ki a panaszokat.

Mivel egy idő után a tested nem fogja tudni tolerálni a számára problémás ételeket, kialakulhat egy komoly allergia, immunrendszer-gyengeség, illetve alkatilag más, komoly betegség, például pajzsmirigyprobléma.