5+1 dolog, amit meg kell tenned, ha úgy érzed, kezd kiütni rajtad az influenza

Szirák Viki
Írta: ,

Idén is bekövetkezett az, amitől mindig sokan tartanak: beindult az influenzaszezon, és rengetegen már ágynak is dőltek a betegség miatt. Ha te semmiképp sem szeretnél hosszú ideig lázasan, hányingerrel, fej- és izomfájdalmakkal feküdni, érdemes az alábbi 6 dolgot megtenned. Még akkor is, ha úgy érzed, a betegség kezdeti fázisában jársz!

Először is fontos tisztában lenned az influenza tüneteivel, sokan ugyanis nem veszik komolyan ezeket a kezdetekben, és pár nap alatt még jobban lebetegszenek, mint ha már az elejétől fogva kezelték volna magukat.

Az első jelek közé tartozik a szédülés, a hidegrázás, az egész testet felölelő fájdalom, orrfolyás, köhögés és fejfájás.

Sokaknál ezek mellé még hányás és hasmenés is társul, de utóbbiak inkább gyermekeknél gyakoriak.

Ha a fentiek közül legalább kettő tünet igaz rád, akkor mindenképpen tartsd be az alábbiakat, hogy megkönnyítsd a helyzetedet.

Ha már kezdesz rosszul lenni, a legjobb, ha napjában többször is alaposan megmosod a kezed; akkor is, ha ki sem mozdultál a négy fal közül.

Ezzel a módszerrel ugyanis meggátolod azt, hogy másokra is átkerüljön a vírus, és a gyermekeid, férjed is beteg legyen.

Egy kutatásból például kiderült, hogy ha valaki odafigyel a higiéniára, és gyakran mossa meg a kezét, 16%-kal kisebb eséllyel kapja el a különféle légúti megbetegedéseket.

Ezért akkor is fontos gyakran sort keríteni erre, ha még nem vagy beteg, de a környezetedben valaki már igen.