5+1 dolog, amit meg kell tenned, ha úgy érzed, kezd kijönni rajtad az influenza

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Idén is bekövetkezett az, amitől mindig sokan tartanak: beindult az influenzaszezon, és rengetegen már ágynak is dőltek a betegség miatt. Ha te semmiképp sem szeretnél hosszú ideig lázasan, hányingerrel, fej- és izomfájdalmakkal feküdni, érdemes az alábbi 6 dolgot megtenned. Még akkor is, ha úgy érzed, a betegség kezdeti fázisában jársz!

Először is fontos tisztában lenned az influenza tüneteivel, sokan ugyanis nem veszik komolyan ezeket a kezdetekben, és pár nap alatt még jobban lebetegszenek, mint ha már az elejétől fogva kezelték volna magukat.

Az első jelek közé tartozik a szédülés, a hidegrázás, az egész testet felölelő fájdalom, orrfolyás, köhögés és fejfájás.

Sokaknál ezek mellé még hányás és hasmenés is társul, de utóbbiak inkább gyermekeknél gyakoriak.

Ha a fentiek közül legalább kettő tünet igaz rád, akkor mindenképpen tartsd be az alábbiakat, hogy megkönnyítsd a helyzetedet.

Azt már tudod, hogy a vízfogyasztás kulcsfontosságú a gyógyulásban, de azt gondoltad volna, hogy van, amit kimondottan tilos ilyenkor inni?

Hiába indítod mindig a reggeleket egy csésze kávéval, az influenza idején erről le kell mondanod, hiszen erős dehidratáló hatása van.

És sajnos ugyanez vonatkozik a legtöbb teára is!

Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, kamilla teát igyál, hiszen az gyulladáscsökkentő, de az erősebb fekete teákat most hanyagold egy kicsit.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján