Ilyen vagy ovuláció alatt - érdekes változások, amiken keresztül mész

Írta: ,

Hosszú éveken át az emberek úgy tartották, csak a menstruáció egyértelmű a nőknél, senki sem tudja megmondani, valójában mikor termékenyek. Szemben az állatokkal, akik a legtöbbször egészen egyértelmű jeleket mutatnak a fogamzás várható sikerességéről. De tényleg ennyire titokzatos lenne az ovuláció időpontja az emberek esetében?

Vonzóbbnak tűnsz Kép forrása: bakimlikadin.net

1/5 Vonzóbbnak tűnsz

Mindenkinek vannak olyan napjai a hónapban, amikor fogalma sincs, mit vegyen fel, mert semmi sem áll jól.

Ezzel szemben vannak olyan napok, mikor teljesen kivirulunk, és csodák csodájára, ugyanaz a szett valahogy tökéletesen mutat rajtunk, pedig az égvilágon semmi sem változott az alkatunkat illetően.

Ismerős?

Utóbbi jó eséllyel ovulációra, vagy ennek az időpontnak a közelébe esik sőt, elkönyvelheted, hogy ekkortájt mások is szebbnek látnak majd az átlagosnál.

Ennek oka tudat alatt zajlik: peteérés során a nők illata megváltozik, édesebb és vonzóbb lesz, ezért a férfiak jóval ellenállhatatlanabbnak tartják őket, mint társaikat.

A felmérések szerint egyébként ez a láthatatlan vonzalom nem csak a férfiaknak tűnik fel, mi nők is észrevesszük, ha a másik egyenesen kivirult.

Bájosan elpirulsz Kép forrása: formulalubvi.com

2/5 Bájosan elpirulsz

Manapság, mikor mindenki számára elérhető a smink, ez nem éppen feltűnő jel, de azért nem szabad figyelmen kívül hagyni. Belegondoltál már arra, miért használunk arcpirosítót?

Amellett, hogy segítségével formázhatjuk, üdébbé varázsolhatjuk vonásainkat, az arcpír a vonzalmat hívatott megjeleníteni.

A kutatások alapján alig észrevehetően, de kissé elpirulunk peteérés idején, egyszóval vonzóbbá, hívogatóbbá válik az arcunk, a mosolyunk.

Ez a kellemes „melléktermék” többek között annak köszönhető, hogy a testhőmérséklet enyhén megemelkedik ovuláció idején – innen ered a hőmérős módszer is, ami a fogantatást éppúgy elősegítheti, mint a természetes fogamzásgátlást.

Még több szexi jel Kép forrása: head-case.org

3/5 Még több szexi jel

Minden bizonnyal fel sem tűnik, de sokkal több szexi jelet küldözgetsz a környezetednek ilyentájt, mint az egyébként megszokott.

Ezek az elpirulás és az illatok társaságában lehetnek hasonlóan rejtettek, pl. megfigyelték, hogy ovuláció idején a nőknek egy leheletnyivel magasabb a hanghordozásuk.

Hasonlóan szexi és egyértelmű felhívás a keringőre, hogy jobban ring a csípőjük az átlagosnál, amit jellemző módon tovább fokozunk egy feszes nadrág és magas sarkú társaságában.

Ez ugyan nem látszik, de a nők szaglása is javul ebben az időszakban – minden bizonnyal azért, hogy rátaláljanak a potenciális jelöltekre, és amit a természet megalapozott, azt tudatos döntésekkel tovább irányítsák.

4/5 Nagyobb figyelmet fordítasz magadra

Ahogy menstruáció idején a legszívesebben bekuckóznánk otthonra egy jó adag forró csoki és egy meleg pléd társaságában, úgy ovuláció alatt jellemző módon többet törődünk magunkkal.

Szívesebben megyünk edzeni, örömmel jelentkezünk be a fodrászhoz, manikűröshöz, és persze az átlagosnál is nagyobb boldogsággal vásárolunk magunknak új holmikat.

Ennek hátterében szintén az evolúció áll, még ha nem is teljesen tudatos maga a cselekménysorozat.

Az állatvilágban szintén csodálatos változások és külső jegyek figyelhetőek meg párzás idején: gondolj csak a madarak násztáncára, vagy éppen látványos farktollaikra!

Ahogy ők a természetben, úgy a városban mi magunk is megpróbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy éppen termékenyek vagyunk.

A partnered védelmezni kezd Kép forrása: mgbwhome.com

5/5 A partnered védelmezni kezd

Ebben bizonyára több minden is összejátszik.

Részben az, hogy kémiai szinten nyilvánvalóan ő is érzékeli, hogy az átlagosnál vonzóbb vagy, részben pedig az, hogy látja, többi pasi is bomlik utánad.

Erre rátesz egy lapáttal, hogy a korábbiaknak megfelelően csinosabban, nőiesebben öltözködsz és viselkedsz… Nem csoda, hogy a barátod azt se tudja, hogyan fejezze ki odaadását és csodálatát!

Ebben az időszakban számolhatsz féltékenységi jelenettel éppúgy, mint hogy előbújik belőle a hősszerelmes, aki rózsacsokorral állít haza, romantikus programot és meglepetés vacsorát szervez.

A lényeg, hogy hirdesse: az övé vagy, és ez így is fog maradni!