Ilyen vagy ovuláció alatt - érdekes változások, amiken keresztül mész

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Hosszú éveken át az emberek úgy tartották, csak a menstruáció egyértelmű a nőknél, senki sem tudja megmondani, valójában mikor termékenyek. Szemben az állatokkal, akik a legtöbbször egészen egyértelmű jeleket mutatnak a fogamzás várható sikerességéről. De tényleg ennyire titokzatos lenne az ovuláció időpontja az emberek esetében?

Vonzóbbnak tűnsz Kép forrása: bakimlikadin.net

Mindenkinek vannak olyan napjai a hónapban, amikor fogalma sincs, mit vegyen fel, mert semmi sem áll jól.

Ezzel szemben vannak olyan napok, mikor teljesen kivirulunk, és csodák csodájára, ugyanaz a szett valahogy tökéletesen mutat rajtunk, pedig az égvilágon semmi sem változott az alkatunkat illetően.

Ismerős?

Utóbbi jó eséllyel ovulációra, vagy ennek az időpontnak a közelébe esik sőt, elkönyvelheted, hogy ekkortájt mások is szebbnek látnak majd az átlagosnál.

Ennek oka tudat alatt zajlik: peteérés során a nők illata megváltozik, édesebb és vonzóbb lesz, ezért a férfiak jóval ellenállhatatlanabbnak tartják őket, mint társaikat.

A felmérések szerint egyébként ez a láthatatlan vonzalom nem csak a férfiaknak tűnik fel, mi nők is észrevesszük, ha a másik egyenesen kivirult.

Bájosan elpirulsz Kép forrása: formulalubvi.com

Manapság, mikor mindenki számára elérhető a smink, ez nem éppen feltűnő jel, de azért nem szabad figyelmen kívül hagyni. Belegondoltál már arra, miért használunk arcpirosítót?

Amellett, hogy segítségével formázhatjuk, üdébbé varázsolhatjuk vonásainkat, az arcpír a vonzalmat hívatott megjeleníteni.

A kutatások alapján alig észrevehetően, de kissé elpirulunk peteérés idején, egyszóval vonzóbbá, hívogatóbbá válik az arcunk, a mosolyunk.

Ez a kellemes „melléktermék” többek között annak köszönhető, hogy a testhőmérséklet enyhén megemelkedik ovuláció idején – innen ered a hőmérős módszer is, ami a fogantatást éppúgy elősegítheti, mint a természetes fogamzásgátlást.