Így hat a testedre egy rossz párkapcsolat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szerelemből alapvetően erőt és energiát kellene merítened, de ha ezt egyáltalán nem mondhatod el magatokról, akkor bizony a te párkapcsolatod is a rosszak közé sorolható. Amellett, hogy ez lelkileg teljesen felőröl, a testedre is negatív hatásokat gyakorol. Mutatjuk, melyek ezek közül a leggyakoribbak!

Állandósuló aggodalom Kép forrása: filmmakeriq.com

Érthető, hogy sokat agyalsz és aggódsz, hiszen lehet, hogy teljesen felfordul az életed, ha úgy döntesz, ideje szakítani. Ám, ha erről még nincs szó, bőven elegendő az állandósuló aggodalomhoz az is, ha mást diktál a szíved, mint az eszed.

Utóbbi nyilván azt súgja, hogy jobb életkörülményeket érdemelsz, viszont a szíved menthetetlenül szerelmes. Hogy mit okoz mindez?

Többek között bármilyen betegség, akár krónikus probléma kialakulását elősegítheti. Az, hogy nálad melyik jelenik meg (pl. migrén, allergia, érrendszeri gondok, emésztőszervi problémák), leginkább attól függ, mire vagy hajlamos.

Örökölhetsz bizonyos betegségeket, amik idővel így is, úgyis felütnék a fejüket, de nem mindegy, hogy erre mikor kerül sor.

Álmatlanság Kép forrása: t.jamesklowe.com

Ha gondjaid vannak, akkor nyilvánvalóan nehezen alszol el, sokszor felébredsz, hajnalban is forgolódsz. Ha pedig mégis sikerül, akkor rendszerint borzasztó rémálmokkal küzdesz.

Az álmatlanság egyértelmű következménye a teljesítménycsökkenés, hiszen, ha nem tudsz pihenni, képtelen vagy feltöltődni, akkor nem tudod megfelelően ellátni a feladataidat.

Ezek a nehézségek otthon éppúgy jelentkezhetnek, mint a munkahelyeden. Azonban másfajta gondokkal is jár az álmatlanság: hosszútávon agykárosodáshoz, agyvérzéshez, csontritkuláshoz vezethet, de elősegíti a daganatos megbetegedések és a szívproblémák kialakulását is.

Veszélyes helyzetekbe ugyancsak sodorhat a fáradtság, főleg, ha vezetsz, vagy fizikai munkát végzel.