Így hangold rá a szervezeted az alvásra

Nagy Niki
Írta: ,

Mindegy, hogy álmatlanságban szenvedsz, vagy csak pihentetőbb alvásra vágysz, rengeteg olyan dolog van, amivel javíthatod a pihenésed minőségét. A házi praktikákat már biztosan ismered – ilyen gyógynövényt szagolj, olyan teát igyál, meleg tej mézzel, forró lábmelegítő – , mi viszont ezúttal olyan ötleteket mondunk, amivel hosszabb távon tudod biztosítani magadnak azt a bizonyos hét-nyolc órát, hogy reggel fittebben és tettre készen ébredhess!

Az alapszabály: semmi elektronika! Kép forrása: levo.com

A hálószobádnak egy szentélynek kellene lennie, amit csak arra használsz, hogy pihensz és alszol benne.

Sajnos ezt rengetegen nem engedhetjük meg magunknak, az egyszobás lakások ára pedig pontosan az, hogy ott alszol, ahol egyébként mindennapjaidat éled, olvasol, tévézel, edzel, házibulizol.

Itt is tudsz azonban rendet rakni: az elektromos készülékeidet helyezd minél messzebb az ágyadtól, a tévét teljesen kapcsold ki, és igyekezz minden zajt kizárni az utcáról is.

Kapcsold ki a telefonodat – a legtöbb már úgyis olyan, hogy magától bekapcsol, ha beállítod az ébresztőt –  , és szenteld ezt a kis teret csak a nyugalomnak és a csendnek.

Negyed óra csökkentett üzemmódban Kép forrása: 7beautytips.com

Talán nincs olyan dolog a világon, ami jobban ellazít, mint egy lefekvés előtti forró, illatos fürdő.

Mielőtt lefeküdnél, mosd le a sminkedet, engedd meg a kádat, locsolj bele valami finom illatú olajat, és egy jó könyv társaságában felejtsd el egy időre az aznapi bajokat, és azt is, hogy másnap mi vár rád.

Ha képes vagy kicsit kikapcsolni az agyadat és nem pörgetni magad a teendőkön, akkor automatikusan átállsz a pihenőmódra, és könnyebben alszol majd el – ráadásul mélyebben fogsz szuszogni, mintha egy percre sem léptél volna ki a mókuskerékből.