Így gyógyít a napfény, a természet csodaszere

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Így gyógyít a napfény, a természet csodaszere

Az emberi faj a nap alatt alakult ki. Az emberiség évezredek óta élvezi a napfény melegítő, hangulatjavító és gyógyító hatásait. Az utóbbi időben sok ellenvélemény is létrejött a napozással kapcsolatban.

A nap fénye

A napfényről ősidők óta tudják az emberek, hogy betegségek megelőzésére és gyógyítására alkalmas.

A nappal és a nap gyógyító erejével kapcsolatos álláspontok a történelem folyamán állandóan változtak.


Energia vesz körül ‒ vedd észre, fogadd be és használd!


A halvány bőrszín az arisztokraták körében divatos volt, mert ez a gondtalan élet és a gazdagság jelképe, míg a napszítta bőr a szabadban dolgozó munkásokra volt jellemző.

Ma viszont sokak számára a barna bőr a jólétet jelképezi

Előítéletek kontra gyógyulások

Az utóbbi években a vélemények a napfény káros hatását előtérbe helyezik az összes kedvező tulajdonságával szemben. Egyre kevesebben hisznek abban, hogy a lebarnult bőr az egészség jele.

Pedig az életünk függhet tőle.

A napfény bőrrákot okozhat, viszont sok más betegséget meg lehet vele előzni, például a mellrákot, a petefészekrákot, a prosztatarákot, a szívbetegségeket, a csontritkulást, a sokízületi gyulladást. Összességében az utóbbi betegségek sokkal gyakrabban fordulnak elő, mint a bőrrák. 

A nap elektromágneses hullámok (pl. látható fény, ibolyántúli sugárzás) formájában továbbítja az energiát. Energiájának nagy részét a föld légköre kiszűri, így csak egy kis része jut el hozzánk.

Tudtad, hogy a leégést nem a nap melege, hanem az infravörös sugárzás okozza? A tudósok észrevették, hogy a barnulás a napsütés ibolyántúli összetevője révén alakul ki, ezért kezdték el az ibolyántúli fényt a bőr gyógyítására használni. 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni