Így előzheted meg a puffadást – Apró trükkök a lapos hasért

Balatoni Dóra
Írta: ,
Így előzheted meg a puffadást – Apró trükkök a lapos hasért

Kép forrása: dashek!depositphotos.com

A puffadás nagyon kellemetlen érzés, no és persze látványnak sem szép. Még azokkal a lányokkal is előfordul a felpuffadt has, akik egyébként nagyon vékonyak. Mindez annak köszönhető, hogy nem figyelnek eléggé az életmódjukra, a megfelelő étkezésre. Néhány apró változással azonban ez a kellemetlenség is megszüntethető. Nézzük, mire kell odafigyelnünk!

Ne edd túl magad

Vannak, akik hozzá vannak szokva, hogy 2-3 óránként étkeznek. Ez önmagában még nem is lenne rossz, ha odafigyelnének a mennyiségre.

Ilyenkor azonban sokakat elragad a vágy és abba sem tudják hagyni az étkezést, mondván, még nincsenek teljesen tele.

Ha azonban ebbe a hibába esel, akkor ne csodálkozz azon, hogy folyton fel vagy puffadva. Addig étkezz, amíg úgy érzed, valamelyest kielégítetted a vágyadat, de soha ne tovább.

Nem kell, hogy teljesen tele legyen a pocakod, étkezz gyakran, de inkább kis adagokat, így az emésztésed is zavartalan marad.

Kerüld a cukrot Kép forrása: glamour.com

Számtalan pozitív egészségügyi hatása van annak, ha csökkented a cukor fogyasztását, többek között puffadni sem fogsz. Jól hangzik, ugye?

Csupán betartani nehéz… Teljesen megértjük, ha néha nem tudsz nemet mondani egy-egy csábító falatnak és jól esik egy szelet csokoládé, de próbálj meg minél kevesebb cukrot bevinni a szervezetedbe.

Ugyanez vonatkozik a feldolgozott szénhidrátokra is, érdemes csökkentened a kenyér és a tészta fogyasztását.

Segíthet az is, ha megvizsgálod, pontosan milyen élelmiszer okoz nálad puffadást, lehet, hogy a glutén, a tejtermékek vagy a tojás okozza. Ha szükségét érzed, konzultálj orvosoddal, hogy megtaláljátok a számodra ideális diétát.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!