Így betegít meg a saját ruhatárad

Póta Szilvia
Írta: ,

Biztosan hallottad már a kifejezést: „a szépségéért meg kell szenvedni!” De mi van akkor, ha kedvenc ruhadarabunk már nem csak kényelmetlen, hanem egyenesen egészségtelen is? Íme 5 divatkellék, melyekkel érdemes a jövőben elővigyázatosabbnak lenned, ha szeretnéd elkerülni a velük járó kellemetlen betegségeket!

A tanga Kép forrása: tumblr, nelbot420

Az apró, lenge alsónemű talán szexi, ugyanakkor a húgyúti fertőzések kockázatát is jelentősen megnövelheti.

Nőgyógyászok szerint a tanga könnyebben átvezetheti a baktériumokat a fenék környékéről a hüvelyhez vagy a húgycsőhöz.

A szakértők azt tanácsolják, lehetőleg minél ritkábban viseljük ezt a darabot, helyette pedig hordjunk kényelmes pamut alsóneműt, amely sokkal könnyebben szellőzik, mint a szintetikus változatok.

Az irritáció elkerülése érdekében érdemes mind a férfiaknak, mind a nőknek lecserélniük alsóneműjüket edzést követően.

A melltartónál pedig fontos szempont, hogy tökéletesen illeszkedjen a méreteidhez, ellenkező esetben ugyanis gyakran tapasztalhatsz emlő-, illetve hátfájdalmat.

A lábbelik világában két igen veszélyes darab is létezik: a tűsarkú és a flip-flop papucs.

Utóbbi esetében a legnagyobb probléma, hogy semmiféle alátámasztást nem biztosít a lábboltozat számára, melynek köszönhetően egy kicsit mindannyian másképp járunk.

 A flip-flop papucsban általában hajlamosak vagyunk a lábujjainkkal kapaszkodni, melytől a talp első része és az ujjak jelentős terhelés alá kerülnek. Mindez különböző lábfájdalmakat, lúdtalpat, vagy akár bokaficamot is eredményezhet.

Kutatások azt mutatják, hogy hétszer nagyobb terhelés alatt van a lábunk, ha egy 2 centis cipősarokról 7 centis tűsarokra váltunk. Ilyenkor a gerinc csigolyáinak kis ízületeire is fokozottabb terhelés esik. Mivel a lábujjak gyakran össze vannak nyomva a divatos cipőkben, viseletük könnyedén okozhat tyúkszemet, bütyköket, vagy becsípődött ideget, rosszabb esetben pedig kalapácsujjat.