Így befolyásolják a szavak a DNS-t – érdekes felvetések

Jankovics Anna
Írta: ,

„Félelmetes, milyen ereje van néha egy szónak. Sorsokat sodor és életeket dönt. Egyetlen szó, amit nem kellett volna kimondani” – írta Wass Albert. Utánajártunk, hogy a test szintjén mennyire igaz ez...

Érdekes kutatások: a szavak befolyásolják a DNS-t?

Grazyna Fosar és Franz Bludorf szerint a DNS-t bizonyos szavak újraprogramozzák.

Úgy vélik, hogy a „természet nem pazarló”, tehát, attól, hogy mi nem tudjuk azt, hogy a DNS nagy része mire való, nem jelenti azt, hogy ezek a részek hasztalanok.

A vizsgálódásba genetikusokat is bevontak.

Azt régóta tudjuk, hogy a gének információhordozók. Kérdés, hogy milyen információkat képesek megőrizni, átvinni az utódba, illetve ezek a manifesztálódott információk mi alapján módosulnak, milyen módon.

Kutatásaik szerint – kérdés, hogy valóban így van-e – a DNS molekuláira ugyanazok a szabályok érvényesek, melyek a nyelvtanra. 

Jogos kérdések

Ez az egyik legmeredekebb összefüggés, amit valaha ember hallott.

Ugyanis, a világ nyelveinek szabályai különbözőek, ezt mi magyarok tudjuk a legjobban, hiszen teljesen más szabályok szerint működik nyelvünk, mint a többi nyelv.

Ők mégis úgy gondolják, hogy az emberi nyelvek a DNS eredményeként jöttek létre.

A DNS-t mindenféle hullámokkal bombázták, mely annak eredményeként változott. Ez már egy kicsit közelít – talán – a valósághoz, hiszen a szó egy hanghullám, mely akár befolyásolhatja is a DNS-t, ha a frekvenciákkal „játszunk”.

A génsebészet is rádió- és fényfrekvenciákkal „játszik”. Állítólag sikerült béka embriót szalamandra embriókká alakítani.

A legnagyobb kérdés: belepiszkálhatunk-e bármilyen módon Isten munkájába, bonyolult teremtményeibe?