5 egyszerű szokás, ami évekkel hosszabbítja meg az életedet

Boros Mariann
Írta: , Frissítve:
5 egyszerű szokás, ami évekkel hosszabbítja meg az életedet

Kép forrása: unsplash

Az egészséges életmód frázisai már a könyöködön jönnek ki? Mutatunk néhány kevésbé közismert, mégis hasznos szokást, melyet beépítve  a mindennapjaidba javulhat az életminőséged.

Kínai orvosok kutatásaik alapján kidolgoztak egy rendszert, mely szerint minden szervünk egy bizonyos időpontban végzi saját regenerációját, miközben éjjel alszunk.

Elméletük szerint az immunrendszerünk este 9 és 11 között küzd intenzíven a különböző vírusokkal és méreganyagokkal, míg a máj este 11 és hajnali 1 óra között regenerálódik, a tüdő pedig hajnali 3 és 5 között.

Vizsgálataik alapján szervezetünk napi szintű regenerálódásához – mely javítja az életminőséget és megnöveli a várható életkort – az az ideális, ha nyolc órát alszunk, méghozzá este 10 és reggel 6 között.

Aki boldog, tovább él Kép forrása: unsplash

Amerikai tudósok pedig arra világítottak rá, hogy az az ember, aki túl sokat foglalkozik mások véleményével, várhatóan rövidebb ideig él majd.

Bár elsőre furcsának tűnhet az összefüggés, a magyarázat egyszerű: a folytonos megfelelési kényszer, örökösen a mások rólunk alkotott véleményén, értékítéletén való elmélkedés könnyen ahhoz vezethet, hogy szorongóvá, befelé fordulóvá váljunk.

A rágódás, a spontaneitásra való készség elvesztése pedig boldogtalansághoz, örök elégedetlenséghez vezethet.

Pedig aki elégedett és boldog, annak köztudottan nagyobb esélye van a hosszú életre.

Mások véleménye helyett foglalkozz inkább a számodra igazán értékes, energiát adó dolgokkal, és igyekezz olyan emberekkel körülvenni magad, akik nem ítélkeznek, hanem elfogadnak.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!