Újabb 7 jel, ami a hormonális egyensúlyod felborulását jelenti

Stumpf Bea
Írta: ,
Újabb 7 jel, ami a hormonális egyensúlyod felborulását jelenti

Életed során a tested folyamatosan változik, alkalmazkodik a külső és belső változásokhoz és jeleket küld neked, amikre érdemes odafigyelni! Te tudod, hogy vajon a tested mit és miért üzen neked? Cikkünk 1. részében már összegyűjtöttünk néhány tünetet, ami a hormonális egyensúlyod felborulására utalhat, de sajnos sok ilyen van, így az alábbiakat sem árt komolyan venni!

Gyakori hasmenés Kép forrása: savannahmmoon.tumblr.com

A hasmenésnek számtalan – súlyos és kevésbé súlyos – oka lehet, de ha nem áll betegség, intolerancia (pl. Crohn-betegség vagy laktózérzékenység) a háttérben, a belekbe kerülő vírus vagy a baktériumok egyensúlyának felborulása is okozhatja.

Ha gyakran van hasmenésed, ami ráadásul a korábban felsorolt tünetekkel együtt jelentkezik, akkor az az ösztrogén rendellenes működésére is utalhat, aminek nem árt utánajárni!

Hőhullámok, éjszakai izzadás

A nyári melegben, edzés alatt vagy stresszes helyzetekben teljesen normális, hogy fokozottan izzadsz, hiszen a szervezet így hűti le magát. 

Ha azonban ok nélkül törnek rád a hőhullámok, illetve éjszakánként verejtékben úszva ébredsz, az az ösztrogén alacsony szintjére is utalhat, és érdemes mielőbb kivizsgáltatnod magad.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!