Hogyan tarthatod egyensúlyban a hormonjaidat természetesen?

Stumpf Bea
Írta: ,
Hogyan tarthatod egyensúlyban a hormonjaidat természetesen?

Kép forrása: zanita

Mivel a szervezetedben minden mindennel összefügg, ezért nem csoda, hogy az egészséges életmód megőrzésében a hormonoknak is meghatározó szerepe van. Ha veled is előfordult már, hogy szigorú diétán voltál, rendszeresen mozogtál, és minden tőled telhetőt megtettél azért, hogy lefogyj vagy formába kerülj, de mégsem sikerült elérni a célt, akkor lehet, hogy érdemes a hormonoknál keresni a hibát. Lássuk, melyek azok a tényezők, amik abban segítenek, hogy étrendkiegészítők és gyógyszerek nélkül is egyensúlyban tartsd a hormonjaid!

Honnan tudhatod egyáltalán, hogy valami nincs rendben a hormonjaiddal?

Alapvetően minden betegségnek köze van a hormonokhoz, de a leggyakoribb tünetek, amikor a választ a hormonokban kell keresni, a következőek: rendszertelen menstruáció, súlyproblémák, gyakori idegeskedés, folyamatos fáradtság, álmatlanság, alacsony libidó, emésztési gondok, hajproblémák.

Persze mindez attól függ, hogy melyik hormonod nem működik megfelelően, de ha már mindent megtettél azért, hogy a fenti tüneteket megszüntesd, de nem jártál sikerrel, akkor ideje rászánnod magad egy alapos hormonvizsgálatra és kideríteni a baj valódi okát!

Egészséges zsírok Kép forrása: google.hu

Anélkül, hogy nagyon belemennénk abba, hogy a margarin, a vaj vagy a különböző zsírok egészségesek, összességében tény, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű zsírbevitel nagyon fontos szerepet játszik a hormonális egyensúly megőrzésében.

A lényeg ugyanaz, mint minden étkezésnél, mindent módjával, azaz használj felváltva kókuszolajat, olívaolajat, zsírt, illetve omega-3 és omega 6-ban gazdag alapanyagokat.