Hogyan gondoskodhatsz az idős szülőkről?

Sándor Alexandra
Írta: ,
Hogyan gondoskodhatsz az idős szülőkről?
Az élet rendje, hogy a családban megfordulnak a gondoskodás körüli szerepek: egy ideig csak kapsz a szüleidtől, aztán amikor eljön az ideje, úgy érzed, most adnod kell. A segítségnyújtás nem korfüggő, hiszen vannak, akik már a negyedik iksz után elfáradnak, míg mások nyolcvan fölött is „pörögnek”. Nézzük, mit tehetsz azért, hogy teljes értékűek legyenek ezek az évtizedek!
Fizikai aktivitás

Az egészség hosszú távú megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Kutatások bizonyítják, hogy már heti ötször félóra séta is jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Ez kiemelten fontos, hiszen Magyarországon ez a kórképcsoport jelenti a vezető halálokot. Figyelj rá, hogy a szüleid lehetőség szerint mindennap kimozduljanak a lakásból!

Szellemi kihívás

A magány és az elszigeteltség sajnos gyorsítja a mentális hanyatlást. Jó hír viszont, hogy ha folyamatosan szellemi kihívások, baráti beszélgetések és új élmények gondoskodnak az elme frissen tartásáról, egészséges életmód mellett gyakorlatilag egy életen át megtartható a kifogástalan agyi kondíció.


Ösztönözd a szüleidet arra, hogy lépjenek be valamilyen szabadidős klubba, sőt, néhány internetes oldallal és játékkal is megismertetheted őket!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján