Hogyan előzheted meg a cukorbetegséget természetesen?

Stumpf Bea
Írta: ,

Korunk egyik népbetegsége a cukorbetegség, illetve a cukor túlfogyasztásával kapcsolatos különböző problémák. Sajnos van, aki hajlamos rá, és csupán apróságokkal tud javítani a helyzeten, de a többség tudatos életmóddal és egy kis odafigyeléssel természetesen is tehet a cukorbetegség ellen. Lássuk, mi az, amit be kell tartanod, ha el akarod kerülni a cukorbetegséget!

Tudjuk, ezt a legnehezebb betartani. Én például, amikor nehezebb időszakom van, korán kelek, egy megbeszélésre kell sietnem, nagyon sok munkám van és úgy érzem, hogy egyszerűen nem haladok, könnyen be tudok stresszelni.

Ilyenkor próbálok mindig az olasz életérzésre gondolni, hiszen a dolgok akkor is megtörténnek, ha izgulok és idegeskedek és valószínűleg akkor is, ha nem.

Nem könnyű a stresszt minimalizálni a mindennapokban, de a cukorbetegség megelőzésében is fontos lehet, hiszen ez összefügg bizonyos hormonok természetes szintjének megemelkedésével, ami a vércukorszintet is az egekbe tolja.

A szervezetedben ugyanis minden mindennel összefügg, étkezés, hormonok, alvás, érzelmek, stressz. Ahhoz, hogy jól működjön a rendszer, neked is tenned kell!

Alvás, alvás, alvás Kép forrása: frame.bloglovin.com

Az előző ponttal szorosan összefügg az alváshiány problémája. Mindennap azzal küzdesz, hogy túl sok elintéznivalód, munkád és teendőd van és egyszerűen nem elég 24 óra.

Nem tudsz mit csinálni, az alvásidőt csökkented, hiszen másból nem vehetsz el. Ez is egy bizonyos stressz okoz – mentálisat biztosan – valamint emeli a cukorbetegség és az elhízás veszélyét.

Tipp: Ha végre ágyba jutottál, akkor próbáld meg kikapcsolni az agyad és minél hamarabb megnyugtatni és megállítani a gondolataidat, hiszen ha alvás előtt és közben is a napi teendőkön pörögsz, akkor mindegy hány órát alszol, másnap még fáradtabb leszel, mint ahogy lefeküdtél.

Valakinek ebben a zene segít, valakinek a jóga, egy kis meditáció vagy csak a tökéletes és nyugodt hálószoba kialakítása. Próbálgasd, hogy neked mi válik be és ha egyszer sikerült, akkor ragaszkodj hozzá!