Ki hitte volna? Ezek a különleges dolgok minden hónapban lezajlanak a női testben

Szirák Viki
Írta: ,
Ki hitte volna? Ezek a különleges dolgok minden hónapban lezajlanak a női testben

Kép forrása: boggy22/depsitphotos.com

Nagyon érdekes belegondolni, mennyi minden történik a testünkben anélkül, hogy tudatában lennénk ezeknek, vagy akár csak egy kicsit is megéreznénk őket. Ez pedig különösen igaz a női testre! Az alábbiakban ezért eláruljuk, mi az a néhány dolog, ami minden hónapban megtörténik veled is.

Tudtad, hogy a piros betűs napok alatt sokkal nagyobb eséllyel lehet orrvérzésed, sőt, a szemedben lévő kis hajszálerek is könnyebben bevéreznek?

Jó hír, hogy ez nem utal semmilyen problémára, hiszen erről az tehet, hogy a vérnyomásod megemelkedik a menstruációd alatt.

Azt is megfigyelhetted már, hogy ilyenkor a bőröd sokkal kevesebb olajat termel, és elkezd megtisztulni az arcod a foltoktól, azonban ezzel egy ütemben érzékenyebbé is válik minden külső behatásra.

Egyébként nem ritka, hogy sokan a menstruációjuk alatt fáradékonyabbak, mint máskor, erről a véredben lévő kevés ösztrogén tehet.

Ebben az időszakban a tested ösztrogénszintje megemelkedik, ami azt jelenti, hogy sokkal energikusabbá és aktívabbá válsz.

Lényegesen lassabban fáradsz el, és a koncentrációval sincs gondod a munkahelyeden.

Megfigyelheted, hogy ilyenkor jobban tudsz kommunikálni másokkal, erről szakértők szerint az tehet, hogy jóval empatikusabbak vagyunk közvetlenül a menstruáció után, ezért türelmesebbé is válunk az emberekkel, idegesítő élethelyzetekkel szemben.

Ezzel egy ütemben a petefészkeidben új petesejt kezd termelődni, és a tested felkészül az esetleges megtermékenyülésre is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!