Nem aludtál eleget? Nem baj! Három trükk, amivel elhitetheted a testeddel, hogy mégis

Szirák Viki
Írta: ,

Megihatod a világ összes kávéját, de semmi sem ér fel azzal, amikor nyolc órát tudsz aludni éjjel az öt-hat helyett. Vagy mégis? Valójában létezik néhány módszer, aminek segítségével elhitetheted a testeddel, hogy te márpedig kipihent és friss vagy. Ha néha becsúszik egy rosszul töltött éjszaka, az alábbi tudományos megoldásokat próbáld ki!

Egy felmérés szerint a 18 és 64 év közötti felnőtteknek 7-9 órát kéne aludniuk minden egyes nap. Most valószínűleg te is felnevettél, mondván, hogy ez a szám hatalmas, és egyébként is, kinek van ennyi ideje? De tény, hogy ha szeretnél maximálisan kipihent lenni, legalább hét órát aludnod kéne. Mindegy, hogy azért nem pihensz eleget, mert mindig késő éjszakáig ébren vagy a sorozatnézés miatt, vagy rossz alvó vagy, esetleg a gyerekek nem hagynak aludni; a tested előbb-utóbb megérzi a kialvatlanságot, és rossz közérzettel, hangulatingadozással, fejfájással jutalmazza azt. Az alábbi tippek persze nem helyettesítik a megfelelő alvást, de segíthetnek egy-egy rossz napot legalább egy kicsit elviselhetőbbé tenni.

1. Mondogasd magadnak

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a korai ébredés után megállás nélkül arról beszélnek, milyen rosszul aludtak. Hogy mennyire fáradtnak érzik magukat, és minden vágyuk az, hogy hazaérve korán bedőljenek az ágyba (ami persze sosem történik meg). Amikor erre gondolsz, akkor az agyadban is megerősíted azt, hogy bizony te teljesen ki vagy merülve. De legközelebb próbáld ki ennek ellenkezőjét!

Miután reggel felkeltél, mindegy, milyen álmos vagy, mondd el hangosan magadnak, hogy kipihented magad.

Próbáld meg elhinni ezt! És semmiképp se említsd meg másoknak, hogy valójában mennyire nem érzed magad frissnek és üdének. Ha ugyanis valamit többször is elmondunk magunknak, előbb-utóbb sikerül elhinnünk, és az agyad is azt érzékeli majd, hogy többet aludtál, mint valójában.

Nem aludtál eleget? Nem baj! Három trükk, amivel elhitetheted a testeddel, hogy mégis

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!