Hihetetlen! Nézd meg, hogyan hat a stressz a testedre

Sándor Alexandra
Írta: ,
Hihetetlen! Nézd meg, hogyan hat a stressz a testedre

Érthető, ha a stressz és a szorongás nem a kedvenced – mégis belehajszolod magad akkor is, amikor egyáltalán nem kellene. A következőkből megtudhatod, hogyan hat egy-egy feszült helyzet a testedre, s végre talán ráébredsz, hogy a nyugalomra nemcsak a lelkednek van szüksége!

Megfeszült izmok

Beléd kódolt életvédelmi reakció, hogy a stressz miatt megfeszülnek az izmaid. Persze, a dolog nem jött rosszul az őskorban, amikor vadállatok elől kellett futkosni. 

Mivel napjainkban azonban többnyire nem fizikai fenyegetettség a feszkó fő oka, az izmok fölösleges erőkifejtése kifejezetten károsan hat. Sőt, ez a 22-es csapdája, hiszen merev testtel a tudatod is harci készültségbe kapcsol.
Torokproblémák
Kiszáradt torok, gombóc a torokban – nem véletlen, hogy a köznyelv így önti szavakba a feszültséget. A stressz ugyanis a folyadékháztartás állapotának változásával jár – a tested egyszerűen máshová összpontosítja a nedvességet, hagyván kellemetlenül kiszáradni a torkodat
A jelenség üzenete, hogy „ne beszélj, inkább menekülj!” Igen ám, csakhogy a XXi. századi stresszt általában pont kommunikációval lehet feloldani…
 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!