5 dolog, aminek a háziorvosod örülne, ha tudnád

Nagy Niki
Írta: ,
5 dolog, aminek a háziorvosod örülne, ha tudnád

Ha szerencséd van, nagyon udvarias és tapintatos háziorvosod van, aki nem mond rögtön mindent a szemedbe – pedig sokszor jót tenne, ha inkább kíméletlenül őszinte lenne... Ugyanis nem kell minden fejfájás alkalmával az orvoshoz rohangálni, és az egyszerű megfázást is bőven elég otthon kikúrálni!

Szedd be a gyógyszereidet! Kép forrása: weheartit.com

Ugyanúgy, ahogy a tüneteket és az azokat esetleg kiváltó szokásaidat, azt is be kell vallanod, hogy rendszeresen szeded-e a felírt gyógyszert.

Mindenki belefutott már abba, hogy amikor kezdett jobban lenni, nem szedte tovább az orvosságot, aztán csodálkozott, hogy egy hét múlva újra ágynak esett – ilyenkor nem érdemes füllenteni a dokinak, csak mondd el, hogy nem szedted be végig a gyógyszert, és ő tudni fogja, mennyit írjon fel újra.

Az antibiotikumoknál erre különösen vigyázni kell, mert csak akkor fejtik ki teljesen a hatásukat, ha végig szeded őket, különben csak megerősítik a vírusokat a szervezetedben, és legközelebb sokkal nehezebb dolgod lesz, amikor le akarod őket győzni.

Mosakodj! Kép forrása: sokoglam.com

Kínos téma, de mindenképpen érdemes szót ejteni róla: ha orvoshoz mész, zuhanyozz le előtte, és moss fogat is!

Nem nőgyógyászról és nem fogorvosról beszélünk, de sokszor le kell vetkőznöd a vizsgálathoz, és ha a torkod fáj, a szádba is bele fog nézni az orvos – kellemetlen lehet mindkettőtök számára a szituáció, ha nem éppen friss például a leheleted. 

Persze nagyon betegen az embernek jó, ha arra van ereje, hogy elmásszon a rendelőbe, de ha nem túl súlyosak a tüneteid, tiszteld meg azzal az orvost, hogy felfrissíted magad a vizsgálat előtt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba