5+1 hatásos, házi gyógymód makacs köhögés ellen

Póta Szilvia
Írta: ,
5+1 hatásos, házi gyógymód makacs köhögés ellen

A makacs köhögés időnként igencsak meggyötörheti az idegeinket és a testünket. Sajnos ez a megfázással, influenzával teli időszakban gyakori jelenségnek számít, a tüneteket pedig az asztma, az allergia, a reflux, illetve a száraz levegő csak még inkább súlyosbíthatja. Szerencsére nem csak a gyógyszerek kínálhatnak enyhülést a problémára, a természet eszköztárát éppúgy igénybe vehetjük, akárcsak nagymamáink jól bevált receptjeit. Próbáld ki a most következő módszereket!

Víz+só Kép forrása: alltimelist.com

A sósvizes gargalizálás, amilyen egyszerűnek tűnik, olyan hatékony.

Kutatások szerint a természetes keverék segítségével elpusztíthatóak a káros baktériumok, emellett enyhíthető a köhögést kiváltó torokkaparás.

Keverj el fél teáskanál sót egy pohár langyos vízben, gargalizálj 15 másodpercig, majd köpd ki a sós folyadékot!

Ismételd meg a műveletet a maradék keverékkel, végül öblítsd ki tiszta vízzel a szád.

Egy evőkanál méz Kép forrása: halfbakedharvest.com

A Penn State College kutatása során azt találták, hogy a méz hatékonyabb köhögéscsillapító lehet, mint bizonyos gyógyszerek. Ez az aranyló sárga táplálék gyulladáscsökkentő hatással bír, baktérium- és vírusölő, és a tanulmányok tanúsága szerint mérsékli az éjszakai köhögést.

Lehetőség szerint vásárolj nyers mézet, ez ugyanis több egészséges összetevőt tartalmazhat, mint a hőkezelt változat! A mézet beleteheted teába vagy citromos meleg vízbe, de fogyaszthatod önmagában is. Egy-két kanál méz lefekvés előtt csodákat tehet!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni