5 jel, hogy a hátfájásod súlyos vészhelyzetre utal

Zabolai Margit
Írta: ,

A hátfájás lassan népbetegséggé válik, de ez még nem jelenti azt, hogy bele kellene nyugodnod. Minden esetben kezelést igényel, de ha az alábbi tüneteket is tapasztalod, jobb valóban mielőbb orvoshoz fordulni, mert csak ő tudja kizárni, hogy a hátfájás mögött nem valami súlyosabb probléma áll-e.

Ha hasi görcsök kísérik Kép forrása: olly18/depositphotos.com

Az emberi testen keresztülfutó izmok és idegek egymásra hatása miatt előfordulhat, hogy a probléma forrása nem feltétlenül ott van, ahol a fájdalmat érzed.

Bár az ritka, hogy a gerinc menti problémák a gyomor környékén okozzanak fájdalmat, fordítva már megtörténhet a dolog, a hasban jelentkező rendellenesség átsugározhat a hát alsó részére.

Ha erős hasi görcsöket és/vagy a hát alsó részén jelentkező, éles fájdalmat érzel, akkor az akár hasi verőér-tágulat tünete is lehet, ami mielőbbi kórházi ellátást igényel.

Mindenképpen keresd fel vele az orvosodat!

Ha a hátfájás nem folyamatos, inkább görcsök formájában, és a hát középső-alsó részén jelentkezik, akkor az akár egy vesekő okozta fájdalom kisugárzása is lehet.

Külön gyanúra adhat okot, ha esetleg kevés vért is látsz a vizeletedben.

Mindenképpen érdemes a lehető leghamarabb felkeresni egy orvost, aki a megfelelő ellátással segíteni tud, hogy a vesekőtől minél gyorsabban, minél kevesebb fájdalommal és a tested számára minél kisebb megterheléssel szabadulj meg.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!