5 baljós jel, hogy a hátfájásod súlyos vészhelyzetre utal

Zabolai Margit
Írta: ,

A hátfájás lassan népbetegséggé válik, de ez még nem jelenti azt, hogy bele kellene nyugodnod. Minden esetben kezelést igényel, de ha az alábbi tüneteket is tapasztalod, jobb valóban mielőbb orvoshoz fordulni, mert csak ő tudja kizárni, hogy a hátfájás mögött nem valami súlyosabb probléma áll-e.

Sajnos a modern életmód nagyon sokaknál okoz hátfájást, a rossz testtartás vagy a fáradtság okozta kellemetlen tüneteknek azonban pihenés hatására enyhülniük kell.

Ha nem ezt tapasztalod, és a fájdalom éjszaka is olyan erős, hogy többször felébredsz rá – és biztos vagy benne, hogy ezt nem egy nagyon rossz matrac okozza –, akkor minél előbb fel kell keresned az orvosodat, mert előfordulhat, hogy valami fizikailag nyomás alatt tartja az idegeket, esetleg valahol valamilyen gyulladásod van, és emiatt érzel állandó fájdalmat.

Ha a hátfájás gyakori vizelési ingerrel, esetleg inkontinenciával is jár, vagy zsibbadást érzel a csípődben, a kismedencédben, a lábaidban, azok a cauda equina szindróma (CES) tünetei lehetnek.

Ilyenkor valami miatt nyomás helyezkedik a gerinc alján lévő izmokra, aminek az oka lehet egy gyulladás, ciszta, tumor, a gerinccsatorna szűkülete vagy a gerinccsigolya előrecsúszása is.

Hogy a maradandó károsodást megelőzzék, nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabban megszüntessék az idegek nyomását – egy súlyosabb esetben valóban minden óra is számíthat, ezért a tünetek jelentkezésekor azonnal érdemes orvoshoz fordulni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!