Hatásos házi módszerek fogfájás ellen

Kerekes Vivien
Írta: ,

A fogfájás az egyik legalattomosabb fájdalom: néha teljesen váratlanul érkezik, szinte lehetetlen csillapítani és csak a fogorvos tudja végképp megszüntetni. Ha te is tapasztaltad már ezt a kínzó érzést (és az emberek többsége bizony találkozott már vele), akkor tudod, milyen jól jön ebben a helyzetben egy SOS megoldás. Most mutatunk néhány hatásos gyógymódot, hogy csillapíthasd egy kicsit a fájdalmat, legalább addig, míg eljutsz a fogorvosi székbe.

Fűszeres megoldás Kép forrása: etsy.com, HuckleberryVntg

Egy kevéske só és paprika mindenki konyhájában található, ha pedig váratlanul megfájdul a fogad, gyógymódként is bevetheted.

Ez a két fűszer ugyanis antibakteriális hatású, valamint gyulladás- és fájdalomcsökkentő összetevőkkel is rendelkezik, így az érzékennyé vált fogakon könnyedén segíthetnek.

Keverj össze ugyanannyi (például egy evőkanál) paprikát és sót vízzel, hogy afféle fogkrém állagot képezzenek, majd kend be vele a fájós fogad.

Hagyd rajta néhány percig, és ismételd meg minden nap, ha szükséges – nem éppen kellemes, de mindenképpen hatásos!

Egy pohárnyi gyógymód Kép forrása: etsy.com, brianataylor

Ha megfájdul a fogad, egy szimpla pohár sós, langyos vízzel csillapíthatod a sajgó érzést.

Egy fél evőkanálnyi házi sót keverj bele egy bögrényi forró vízbe, és várd meg, míg legalább egy kicsit kihűl.

Mikor már kellemesen meleg, kortyolj bele és öblögesd egy kis ideig – de figyelj arra, hogy semmiképp se nyeld le!

A keverékben található összetevők képesek lecsökkenteni a fogad miatti duzzanatot és a gyulladást, ráadásul még a fájdalmat okozó baktériumokkal is felveszik a küzdelmet.