5+1 hatásos, házi gyógymód fojtogató köhögés ellen

Póta Szilvia
Írta: ,
5+1 hatásos, házi gyógymód fojtogató köhögés ellen

A makacs köhögés időnként igencsak meggyötörheti az idegeinket és a testünket. Sajnos ez a megfázással, influenzával teli időszakban gyakori jelenségnek számít, a tüneteket pedig az asztma, az allergia, a reflux, illetve a száraz levegő csak még inkább súlyosbíthatja. Szerencsére nem csak a gyógyszerek kínálhatnak enyhülést a problémára, a természet eszköztárát éppúgy igénybe vehetjük, akárcsak nagymamáink jól bevált receptjeit. Próbáld ki a most következő módszereket!

Inhalálj!

Manapság hajlamosak vagyunk alábecsülni a klasszikus gyógymódokat, pedig egyes esetekben ezek hatékonyabbnak bizonyulnak, mint bizonyos pirulák. Ilyen például az inhalálás is, mely kifejezetten eredményes lehet a köhögés, és a megfázás tüneteinek enyhítésében.

A gőz szinte azonnal fellazítja a torunkat ingerő nyálkás váladékot, gyógyító hatását pedig csak még inkább fokozhatod, ha illóolajokkal vagy gyógynövényekkel kombinálod! A teafaolaj és az eukaliptusz olaj segíthet megnyugtatni a légutakat, és leküzdeni a baktériumokat, vírusokat. Emellett kiválóan alkalmazható köhögés esetén a kamilla is, mely nyugtató, görcsoldó, valamint fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír. A legjobb, ha lefekvés előtt fogsz neki az inhalálásnak!

Elő a párásítóval!

A lakás száraz levegőjének hatására a nyálkahártya kiszáradhat, mely súlyosbíthatja a száraz köhögést. Ennek ellensúlyozására alkalmazhatsz párásító készüléket a hálószobában, így enyhítheted a kellemetlen tüneteket, továbbá megszüntetheted az orrdugulást és a bőrszárazságot is.

Ügyelj azonban arra, hogy ne vidd túlzásba a párásítást, és mindig fordíts időt a készülék alapos megtisztítására! Ellenkező esetben a párásító hatására penész és baktériumok kerülhetnek a levegőbe, mely káros hatással lehet egészségedre is, és ronthat az állapotodon!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!