5+1 tanács a reggeli hatásos ébredéshez – Ha nem volt időd eleget aludni

Nagy Niki
Írta: ,
5+1 tanács a reggeli hatásos ébredéshez – Ha nem volt időd eleget aludni

Hosszúra nyúlt az éjszaka, és alig tudtál pár órát aludni? Ha hiszed, ha nem, ilyenkor nem a kávé a legjobb barátod ­– hiába nyúlsz ugyanis a napi ötödik fekete után, nem fog segíteni, hiszen csak egy­-két órára leszel tőle energikusabb, aztán úgy lehúzza a vércukorszintedet, hogy ülve elalszol majd. Ezekkel a tippekkel viszont könnyedén felébresztheted magad, annyira, hogy senki nem fogja látni rajtad: valójában a birkákat számoltad egész éjszaka!

Az első és legnehezebb: ne nyomd be a szundit! Kép forrása: whitesixpence.tumblr.com

Ez ilyenkor embertpróbáló, teljesíthetetlen feladatnak tűnik, de fogadd meg a tanácsot: ne nyomd vissza! Csak sokkal fáradtabb leszel, ha belekeveredsz a "csak még tíz percet" körforgásba, és úgy érzed majd, mintha még egy órát elvettek volna az értékes alvásidődből ­– és persze az a tíz perc is mindig úgy elsuhan, mintha ott se lett volna.

Inkább ülj fel, és a szundival töltött idő helyett csak bambulj egy darabig, amíg teljesen fel nem ébredsz ­– még így is sokkal kipihentebbnek fogod magad érezni, mintha negyed órára visszafeküdtél volna.

Az arcodon is látszik a fáradtság? Kép forrása: goodhousekeeping.com

Néhány sminktipp is sokat segíthet, hogy a reggeli értekezleten vagy a suliban ne afelől faggassanak, hol voltál tegnap éjjel, ha már ilyen fáradt vagy! A krémek közül például érdemes olyan szemkörnyékápolót választani, amelyben van koffein is, hiszen ez segít lelohasztani a felpuffadt szemet és halványítja a sötét karikákat.

(Erre egyébként a klasszikus uborkaszeletekkel is rásegíthetsz krémezés előtt.)

A másik zseniális megoldás a fehér szemceruza ­– ha az alsó szempillavonaladat kihúzod vele, sokkal éberebbnek és nyitottabbnak tűnik a szemed. Már csak egy kis pirosítót kell felkenned sápadtság ellen, és tökéletesen eltüntetted a fáradtság nyomait az arcodról.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv