Puffad a hasad? Természetes haslapító módszerek következnek

Zabolai Margit
Írta: ,
Puffad a hasad? Természetes haslapító módszerek következnek

Kép forrása: unsplash

A puffadás miatt nem csak a ruháid állnak rosszabbul rajtad, hanem kényelmetlenül is érezheted magadat tőle. Szerencsére a kellemetlen, feszülő érzéstől nem olyan nehéz megszabadulni – ha valóban gyakran puffadsz, érdemes orvosi segítséggel feltárni az okokat, de addig is az alábbi módszerek segíthetnek, hogy laposabb legyen a hasad!

Igyál vizet! Kép forrása: unsplash

Amikor tele van a hasad és feszül a gyomrod, valószínűleg a folyadék az, amire a legkevésbé vágysz. Pedig a rendszeres hidratálás segíti az emésztést, és így a puffadás is megelőzhető, elkerülhető vele!

Különösen akkor figyelj az egész napos, megfelelő folyadékbevitelre, ha tudod, hogy többet, vagy nehezebb ételeket fogsz enni. A vizet ízesítheted citrommal vagy gyömbérrel is – így nem csak jobban csúszik majd, de az emésztést is megkönnyíti.

A cukrozott, szénsavas üdítőket viszont inkább kerüld el!

Fahéj Kép forrása: unsplash

A fahéj természetes megoldás lehet emésztési panaszokra, de a gyomor és a bél görcsös fájdalmát is képes enyhíteni.

Az ízletes fűszerből már egy teáskanálnyi is elég – ebből készíthetsz főzetet, de megszórhatod vele az ételt, vagy fogyaszthatod valamilyen alacsony savtartalmú gyümölccsel is.

A fahéj a véráramlást is elősegíti, így a gyomor és a bélrendszerek működése felgyorsul, az ételek gyorsabban lebomlanak. Ha nehéz, zsíros ételeket készítesz, akkor érdemes már valahogy a receptbe is belecsempészni a fahéjat – a rizshez például kifejezetten jól illik ez a fűszer.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba