5 gyors és természetes haslapító módszer

Zabolai Margit
Írta: ,

A puffadás miatt nem csak a ruháid állnak rosszabbul rajtad, hanem kényelmetlenül is érezheted magadat tőle. Szerencsére a kellemetlen, feszülő érzéstől nem olyan nehéz megszabadulni – ha valóban gyakran puffadsz, érdemes orvosi segítséggel feltárni az okokat, de addig is az alábbi módszerek segíthetnek, hogy laposabb legyen a hasad!

Fokhagyma

Nem lehet minden élethelyzetben bevetni, de ha hajlamos vagy a puffadásra, érdemes egy esélyt adni a nyers fokhagymának.

Frissen elrágcsálva ugyanis csökkenti a gázok képződését és a puffadásra való hajlamot is, ráadásul képes elpusztítani bizonyos gombákat és baktériumokat, amik egyébként a bélrendszer helytelen működéséhez, és ezáltal a gázok felhalmozódásához vezetnének.

Mozogj! Kép forrása: elite.style

A puffadás kiváltó oka jellemzően a rossz emésztés – ha az ételek gyorsan fel tudnak szívódni, és keresztülhaladnak a tápcsatornán, akkor fölösleges gázok sem keletkeznek.

A mozdulatlanság azonban nem tesz jót az anyagcserének, ezért érdemes minden étkezés után beiktatni egy kis testmozgást.

Nem kell komplett tornagyakorlatokat végezned, de ha például nem a monitor előtt eszed meg az ebédedet, hanem elsétálsz érte valahova – majd vissza –, vagy csak teszel egy kört az épület körül ebéd után, akkor máris nagyon sokat tettél azért, hogy ne alakuljon ki a puffadás.