5 taktika, hogy örökre leszámolj a haspuffadással

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 taktika, hogy örökre leszámolj a haspuffadással

A lapos has és a feszülésmentes farmer egyik legegyszerűbb titka, hogy körültekintő életmódbeli döntésekkel örökre leszámolj a kínzó puffadással. A baj oka, hogy folyadék vagy gáz „kerül csapdába” a pocakodban – tehát a megelőzés a legjobb stratégia.

Kevesebb só

Említettük már, hogy a gázképződés és a vízháztartási probléma egyaránt felelős lehet a haspuffadásért. Utóbbi gyakran a túlzott sóbevitel számlájára írható, mely rendkívüli módon jellemző napjaink társadalmára.

A készételek, a feldolgozott élelmiszerek és az olcsó fűszerkeverékek ugyanis egytől egyig tele vannak sóval, amelyből sajnos a naponta legfeljebb ajánlott ötgrammos határérték többszöröse kerül be a tápcsatornába.

Ez olyan folyamatokat indít el a szervezetben, amelyek közül a puffadás a „leglájtosabb”: megterheli a szívet és az érrendszert; ráadásul ördögi körbe kerülhetsz, mert az ízlelőbimbóid megszokják a sósat.

Figyelj oda a megfelelő káliumpótlásra az egyensúly helyreállításáért, és ízesíts inkább fűszerekkel, amikor erre lehetőséged nyílik!

Fontos, hogy amennyiben nemcsak a menstruációt megelőző időszakban jelentkezik nálad haspuffadás, hanem rendszeresen havonta többször is, mindenképpen járj utána, mi idézi elő a panaszt – hiszen betegség is állhat a háttérben, amit kezelni kell!

Cseréld le az édesítőd!

Pont azért használsz mesterséges édesítőszert cukor helyett, hogy kordában tartsd a derékbőségedet?

Látszólag ésszerű lépés, ám ha túl sokat fogyasztasz belőle, esetleg tudtodon kívül érzékeny vagy valamelyik összetevőre, a haspuffadás révén ellenkező hatást érhetsz el vele.

Az összetevőket jelentő, nehezen emészthető vegyületek ugyanis sokáig a tápcsatornában maradnak, ahol az erjedési folyamat révén fokozott gázképződést okozhatnak.

A szorbitol és a xylitol különösen veszélyes ebből a szempontból.

A legjobb, amit tehetsz, hogy más – lehetőleg természetes – alternatívák után nézel.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!