Ha beteg vagy irány a konyha! Fűszeres gyógyír az alapvető betegségekre

Piri Tünde
Írta: ,
Ha beteg vagy irány a konyha! Fűszeres gyógyír az alapvető betegségekre

Köhögés, hányás, szűnni nem akaró fájdalom – legtöbben a patikába, vagy épp az orvoshoz rohanunk. Ennél azonban sokkal egyszerűbb megoldást javaslunk neked!  Ha becsattogsz a konyhába, a mindennapi fűszereid között is megtalálod azt, amelyek segítenek a bajodon.

Ha megfáztál:

Szinte mindenki tudja, hogy ha megfázott, meghűlt, akkor a fokhagyma mézzel csodát tesz. Törj össze egy megtisztított gerezd fokhagymát, rakd egy kiskanál mézbe, és vedd be.

Még túladagolni sem lehet. Ha csúnyán köhögsz, akkor moss meg egy vöröshagymát, és héjával együtt és főzd ki. Rekedtségre is tökéletes. A kész teát csak iszogasd! Rekedtségre jó még az almalé is. 


További tippek: Természetes gyógymódok megfázás ellen


Ha ételeidet borsikafűvel fűszerezed, az is köhögéscsillapító és hurutoldó hatású.

Ne felejtsd el, hogy ilyenkor bazsalikommal és fűszerpaprikával is fűszerezheted ételeidet,  ugyanis mindkettőnek nagyon magas a C-vitamin tartalma.

Ha hánysz:

Akit éppen hányás kerülget, hányt vagy hányingere van, annak a gyógyszere a gyömbér. Régen a tengerészek használták tengeri betegség ellen, azt szopogatták nagy viharban.

Tisztítsd meg, vágj le egy szeletet, és rágd el, vagy tartogasd a szádban.

De akár teával is leforrázhatod. Ha csak por formában van otthon, az sem baj, végy be egy kanállal. Nagyon rossz íze lesz, de a hatása miatt megéri. Terhes nők is használhatják hányinger ellen.

Ha nem tudod bevenni kanállal, keverd el egy pohár vízben és idd meg. Ráadásul Kínában úgy tartják, aki mindennap fogyaszt gyömbért, az sokáig fog élni.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!