Dobj le te is gyorsan 10 kilót a japán nők egyszerű titkával

Dobj le te is gyorsan 10 kilót a japán nők egyszerű titkával

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Dobj le te is gyorsan 10 kilót a japán nők egyszerű titkával

A japán diéta legfontosabb lépcsője: a 80 százalékos szabály

A japánok kis adagokban étkeznek, elég rendszeresen ahhoz, hogy soha ne éhezzenek meg, viszont nem is eszik degeszre magukat.

A szokásnak megfelelően minden étkezéskor csak körülbelül 80 százalékban töltik meg a gyomrukat, ami nem is olyan bonyolult, mint hangzik: egy kicsivel az előtt kell abbahagynod az evést, hogy a teljes jóllakottság érzése megjelenne.

Ezt egy kis gyakorlással könnyen kitapasztalhatod. Ha nem eszed tele magadat, az jót tesz az anyagcserédnek, nem fogsz elálmosodni evés után, könnyebben mozogsz, és így aktívabb életmódot is tudsz folytatni.

Halak, zöldségek, gyümölcsök

A japán étrend rengeteg halat, sok friss zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, só helyett pedig szójaszószt, vagy izgalmas, emésztést és méregtelenítést serkentő fűszereket használ.

Ezekkel te is bátran kísérletezhetsz. A napi fehérjét szójából, hüvelyesekből, magvakból juttasd a szervezetedbe.

Japán ételek
istockphoto

Minden nap egy csésze tea

Természetesen a japán diétát el sem lehet képzelni a teázás hagyománya nélkül.

Nyugodtan kortyolj gyógy- vagy gyümölcsteákat, de igyál minden nap egy csésze zöld teát is, ami az orvosok szerint a legjobb fogyókúrás ital, mivel segíti a méregtelenítést és a zsírok lebontását is.

Életmódváltás japán diétával

Ha legalább 10 kilót szeretnél leadni, akkor természetesen az étrended megváltoztatása önmagában nem elég, rendszeres mozgásra is szükség lesz. Azonban ez az étrend kedvez ahhoz, hogy energikus legyél, ne jelentkezzen az ingadozó cukorszint következtében kialakuló fáradékonyság, és friss maradj.

A japán diéta nem ígér fogyást varázsütésre, a tökéletes alakért természetesen dolgoznod kell, az életmódváltással azonban biztonságos és tartós fogyás érhető el.

Fontos! Ha nagyobb súlyfelesleggel küzdesz, és komolyabb diétába, vagy életmód váltásba kezdesz, első lépésben természetesen mindig ki kell kérned az orvosod vagy egy dietetikus véleményét, aki segít eldönteni, hogy az adott étrend megfelelő-e a számodra, és azt is meg tudja állapítani, hogy nem egészségügyi probléma lappang-e a túlsúly hátterében.

Mintaétrend az első napra

Reggeli: rántotta két tojásból, szójaszósszal ízesítve, egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, egy bögre zöld tea.

Tízórai: három szem licsi.

Ebéd: serpenyőben sült ananászos, bambuszrügyes csirkemell párolt barna rizzsel.

Uzsonna: egy pohár szójatej.

Vacsora: szusi, tetszés szerint.

Mintaétrend a második napra

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, vékonyan megvajazva, egy szelet pulykamell sonka, egy fél paradicsom, endívia saláta és csírák, szendvicsként tálalva, egy csésze zöld tea.

Tízórai: egy banán.

Ebéd: egy tányér rizs szójaszósszal elkevert tojással leöntve a főzés utolsó fázisában.

Uzsonna: egy grapefruit.

Vacsora: párolt hal citromos, fokhagymás zöldsalátával.

Mintaétrend a harmadik napra

Reggeli: saláta déli gyümölcsökkel, egy evőkanál méz, egy kis poharas joghurt, tetszés szerint magvak és egy kanál teljes kiőrlésű gabonapehely, egy bögre zöld tea.

Tízórai: egy marék kesu dió.

Ebéd: szusi, tetszés szerint.

Uzsonna: avokádó saláta.

Vacsora: miso leves.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!