5+1 gyógyszermentes kezelési mód a leggyakoribb bajokra

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 gyógyszermentes kezelési mód a leggyakoribb bajokra

Ha fáj a fejed, csúnyán megfáztál, esetleg szeretnéd csökkenteni a koleszterinszinted, a tablettaszedés a legegyszerűbb gyógyír. Vagy mégsem? A következő házi praktikák akár a feltétlenül klasszikus terápiát igénylő bajok orvoslásában is segíthetnek, tehát akkor is érdemes észben tartanod őket, amennyiben nem vagy az alternatív módszerek híve.

Fokhagyma megfázás ellen

Napi két szem 600 mg fokhagymakivonatot tartalmazó kapszula jelentősen enyhíti a megfázás tüneteit a Clinical Nutrition hasábjain közzétett vizsgálat szerint.

Azok a kísérleti alanyok ugyanis, akik ilyen készítményt kaptak, sokkal kevésbé súlyos panaszoktól szenvedtek, illetve rövidebb betegszabadságot igényeltek, mint placebót szedő társaik.

Persze, maga a friss fokhagyma is alkalmas arra, hogy gerezdekre vágva mézzel elfogyaszd. Titka, hogy természetes fertőtlenítő anyagot tartalmaz.

Séta hátfájás ellen

Ahelyett, hogy a kanapén fekve sajnálnád magad, amikor fáj a hátad vagy a derekad, sétálj 20-40 percet hetente három nap!

Ezzel erősíted a gerinc melletti izmokat, amelyek gyengesége a gondjaidat okozza.

A Clinical Rehabilitation című szakfolyóiratban jelent meg a bizonyítékul szolgáló tanulmány, s kiemelten aktuálisnak számít napjainkban, amikor a számítógép előtt való ücsörgés miatt gyakorlatilag az összes korosztály veszélyeztetett.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján