Gyomorrontás? Herpesz? Gyógynövények a leggyakoribb betegségek ellen

Kovács Andrea
Írta: ,
Gyomorrontás? Herpesz? Gyógynövények a leggyakoribb betegségek ellen

Természetes megoldást keresel? Összegyűjtöttük a leggyakoribb egészségügyi problémák esetén hasznosítható gyógynövényes tippeket, és persze arról is szólunk, hogy mikor muszáj orvoshoz menned.

Fogínygyulladás Kép forrása: depositphotos.com

Ahhoz, hogy a vérzéssel és fájdalommal járó betegség alábbhagyjon, reggel és este fogmosás után egy-két percig öblögess mirhából, kamillából vagy zsályából készült teával úgy, hogy a folyadékot szájvíz módjára átszívod a fogaid között, alaposan megforgatod a szádban, végül kiköpöd.  

Fontos, hogy utána ne végezz mással öblítést, még vízzel sem! Emellett pedig a szederlevélből, tölgyfakéregből, palástfűből, csodamogyoró-kéregből, kamillából, ratanhiagyökérből vagy feketeribiszke-levélből készült teát is ihatsz.

A legegyszerűbb módszer pedig, ha egy pohár vízhez négy csepp teafaolajat adva öblögetsz. Régóta elhúzódó panaszok, valamint a fogak meglazulása esetén irány a fogorvos!

Cikkünkhöz Aruna M. Siewert: Növényi antibiotikumok – A természet titkos fegyverei (Central Médiacsoport Zrt., 2015) c. könyvét használtuk fel.

Húgyúti gyulladás Kép forrása: depositphotos.com

A következő növényekből válassz ki ötöt, és készíts belőlük teát úgy, hogy egyenlő arányban kevered el őket: aranyvessző, nyírfalevél, vízitorma, cickafark, kamilla, kerti sarkantyúka, vesetealevél (más néven macskabajusz), iglicegyökér, árvacsalán, zsurlófű.

Naponta háromszor egy csészényit igyál a keverékből, édesítetlenül.

A kamillás ülőfürdő szintén a segítségedre lehet, amelyhez egy marék gyógynövényt kell forrásban lévő vízzel leöntened, leszűrnöd, s a kellemesen meleg fürdővízbe keverned.

A friss vagy szárított tőzegáfonya pedig kitűnő a megelőzésre.

Láz, hidegrázás, hátfájás, hányás és rosszullét esetén azonban rögtön fordulj orvoshoz, mert fennáll a vesemedence-gyulladás veszélye!

Akkor is szakértői segítségre van szükség, ha egy-két napon belül nem enyhülnek a tünetek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba