Alvászavarral küzdesz? Győzd le álomhozó gyógynövényekkel!

Írta: ,

Kortól és nemtől függetlenül tömegek küzdenek álmatlansággal: a lakosság több mint egyharmada szenved tőle. A mindennapok stressze, az időjárás-változás, de még egy későre időzített testesebb vacsora is ronthatja az éjszakai pihenés minőségét. Az alvást márpedig komolyan kell venni, hiszen hozzájárul a szervezet megfelelő regenerálódásához – ilyenkor megpihen a szív, lassul a pulzus. Egy pihentető éjszaka után javul a koncentrációs készség, felfrissül az elme és a test, növekszik a munkabíró képesség. Ellenben az alváshiány hosszú távon szerepet játszik az elhízásban, a cukorbetegség és a depresszió kialakulásában is. Ha gyakran előfordul veled ez az álmatlan állapot, és szeretnél természetes gyógyírt kapni a problémára, próbáld ki az alábbi álomhozó gyógynövényeket!

 Macskagyökér

Nyugtató, feszültségoldó hatásáról közismert a macskagyökér.

Már az ókori görögök is alkalmazták, sőt emésztésjavító és fájdalomcsökkentő hatása miatt is előszeretettel fogyasztották.

Az idegrendszeri hatásért felelős hatóanyagok a növény gyökeréből nyerhetők ki. Nagy előnye, hogy nincsen tompító hatása, így amikor reggel kikelsz az ágyból, nem érzed majd magad kábának.

1 teáskanál macskagyökeret önts fel egy pohár forró vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, és kortyolgasd el elalvás előtt.

Komló

A komlót általában macskagyökérrel együtt szokták alkalmazni, mivel hatása önmagában nem elég erős, viszont nyugtató és feszültségoldó hatása miatt a fogyasztása javallott álmatlanság ellen.

Elkészítheted szintén teaként vagy beszerezheted természetes altatókészítmények formájában.