Gyógyító színek – Ezek segíthetnek a náthás időszakban

Zabolai Margit
Írta: ,

A színeknek nem csak a hangulatunkra, a testi, fizikai állapotunkra is hatása lehet. Míg az egészen elfogadott nézet, hogy bizonyos színek például növelik a vérnyomást, mások nyugodtabbá tesznek, egyre többen gondolják úgy, hogy a színeknek gyógyító hatása is lehet. Ha tényleg beteg vagy, akkor irány az orvos, de ha egyelőre csak otthon kúrálod magad, a citromos tea mellett egy színes kendő sme árthat.

Kék

A kék közismerten nyugtató hatású szín, gyógyító erejének pedig gyulladáscsökkentő hatását tartják.


Tudtad? Így hatnak ránk a színek


Mivel a keleti tanok szerint a kék szín kifejezetten jó hatással van a torok csakrájára, torokfájás, vagy gyulladt mandulák esetén egy kék kendőt javasolnak a nyakba kötni, ami segíthet, hogy hamarabb legyűrd a betegséget, és lehűtsd a gyulladt szerveket.

Zöld

A zöld színnek is nyugtató, pihentető hatása van, nem véletlen, hogy például a műtőkben is előszeretettel használják ezt a színt, amin az orvosok szeme egy több órás műtét közben meg tud pihenni.

A zöldnek ugyanakkor fertőtlenítő hatást is tulajdonítanak, így például kimerültség esetén ugyanolyan jót tehet, mintha mondjuk egy fertőző vagy bakteriális betegségtől akarsz megszabadulni, vagy például valamilyen bőrproblémával küzdesz.