Gyógyító színek – Ezek segíthetnek a náthás időszakban

Írta: ,

A színeknek nem csak a hangulatunkra, a testi, fizikai állapotunkra is hatása lehet. Míg az egészen elfogadott nézet, hogy bizonyos színek például növelik a vérnyomást, mások nyugodtabbá tesznek, egyre többen gondolják úgy, hogy a színeknek gyógyító hatása is lehet. Ha tényleg beteg vagy, akkor irány az orvos, de ha egyelőre csak otthon kúrálod magad, a citromos tea mellett egy színes kendő sme árthat.

Kék

1/5 Kék

A kék közismerten nyugtató hatású szín, gyógyító erejének pedig gyulladáscsökkentő hatását tartják.


Tudtad? Így hatnak ránk a színek


Mivel a keleti tanok szerint a kék szín kifejezetten jó hatással van a torok csakrájára, torokfájás, vagy gyulladt mandulák esetén egy kék kendőt javasolnak a nyakba kötni, ami segíthet, hogy hamarabb legyűrd a betegséget, és lehűtsd a gyulladt szerveket.

Zöld

2/5 Zöld

A zöld színnek is nyugtató, pihentető hatása van, nem véletlen, hogy például a műtőkben is előszeretettel használják ezt a színt, amin az orvosok szeme egy több órás műtét közben meg tud pihenni.

A zöldnek ugyanakkor fertőtlenítő hatást is tulajdonítanak, így például kimerültség esetén ugyanolyan jót tehet, mintha mondjuk egy fertőző vagy bakteriális betegségtől akarsz megszabadulni, vagy például valamilyen bőrproblémával küzdesz.

Citromsárga

3/5 Citromsárga

A citromsárga színt gyakran javasolják konyhákba, aminek két oka is van: egyrészt a sárga elősegíti a kreativitást, felszínre hozza az alkotó szellemet, amire főzés közben mindenkinek szüksége van, másrészt jó hatással van az étvágyra is.

Ha valamilyen emésztőszervi betegséggel küzdesz, vagy éppen most lábadozol, és még nem esik olyan jól az étel, viszont enned kellene ahhoz, hogy megerősödj, tegyél egy sárga szalvétát a tényér mellé, vagy szedd sárga tálba az ételt, és a gyomrod hálás lesz érte.

Piros

4/5 Piros

A piros nem csak a szenvedély színe, a keringésre is jótékony hatással van, és mivel jobban áramlik benned hatására a vér, illetve melegen is tart, ezért kifejezetten ajánlott azoknak, akik fázósak, vagy gyakran megfáznak.

Ha viszont szívpanaszaid vannak, vagy magas a vérnyomásod, akkor kerüld el a piros szín túlzott használatát.

Lila

5/5 Lila

Ha úgy érzed, a náthától ki sem látsz a fejedből, akkor a lila szín lehet a segítségedre.

Ugyan egy erős, komoly színről van szó, ami akár depressziót is okozhat, ha arra érzékenyek és túl nagy mértékben használják, de a keleti tanok szerint a lila szín a fejre hat, és jó hatással van a csakrákra, valamint a pirossal rokon árnyalatként a vér áramlását is segíti, de a kék hordozójaként nyugtató is, így például egy náthás migrénre is enyhülést hozhat.

Ha fejfájás kínozna, borogasd a homlokodat egy nedves, lila ruhával, és gyorsan elmúlhat a fájdalom.