Emiatt kell olyan gyakran mosdóra menj – Az 5 lehetséges ok

Szirák Viki
Írta: ,
Emiatt kell olyan gyakran mosdóra menj – Az 5 lehetséges ok

Kép forrása: kryzhov/depositphotos.com

Vannak olyan emberek, akiknek sokkal gyakrabban kell kimenniük a mosdóba, és egy néhány órás utazást sem bírnak ki e nélkül. Azonban a gyakori wc-re járásnak több oka is lehet, így érdemes minél előbb kiderítened, a te esetedben mi áll a háttérben!

Egyik napról a másikra azon kapod magad, hogy sokszor kell wc-re menned, pedig feleannyit sem ittál, mint máskor?

Ilyen esetben húgyúti fertőzés is állhat a háttérben, amit nem szabad félvállról venni.

Ha a gyakori pisilési inger mellett kellemetlen érzést tapasztalsz az alhasad tájékán, szinte biztos, hogy ez a probléma.

Ilyenkor az történik, hogy a baktériumok bejutnak a húgyhólyagba, és csak gyógyszeres kezeléssel lehet orvosolni a dolgot; néha az is elég ennek kialakulásához, ha megfáztál, vagy nem volt kellően fertőtlenítve egy mellékhelység.

Egy átlagos ember naponta hétszer megy el pisilni (ez persze nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor nagyon sokat iszol).

Azonban aki hólyagfájdalom szindrómában szenved, akár 35-40 alkalommal is meglátogatja a mellékhelységet egyetlen nap alatt.

Ez komoly gondokat okozhat nem csak utazás közben, de éjszakai pihenés során is. Sajnos nem tudni, mi váltja ki ezt a betegséget, ahogy a tudomány jelenlegi állása szerint nem is gyógyítható.

Azonban különféle kezelésekkel csökkenthető a mértéke, így ha arra gyanakodsz, hogy nálad is ez a gond, ne vesztegesd az időt, keress fel egy orvost!