Gyakran felpuffadsz? Ha ezeket fogyasztod, megszűnik a problémád!

Szirák Viki
Írta: ,

Ha gyakran felpuffadsz, tudod, hogy ez mennyire idegesítő, és egyúttal kellemetlen is. Számtalan dolog kiválthatja: fokozott levegőnyelés, baktériumok, szénsavas italok, irritábilis bél szindróma, sőt, még a stresszes életmód is. De akkor mi a teendő? Érdemes odafigyelned az étkezésre, és az alábbiakat beiktatni az étrendedbe, ezek ugyanis segítenek megszüntetni a puffadást.

Bizonyos, probiotikumot tartalmazó étrend-kiegészítők okozhatnak puffadást és kellemetlen gázokat, de ha étel formájában fogyasztod, ez a baktérium jótékony hatással van a testedre.

A joghurt az egyik legjobb választás ilyenkor, ugyanis rengeteg probiotikumot tartalmaz, és mégsem fog puffadást okozni.

De a szakértők javasolják a kefírt vagy az erjesztett zöldségeket is, mint például a savanyú káposzta, hiszen ezeknek szintúgy magas a probiotikum-tartalmuk.

De azért óvatosan, hiszen cukor is magasabb arányban van bennük!

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, mennyire fontos a folyadékfogyasztás az egészséged érdekében.

Ez különösen igaz akkor, ha sokszor tapasztalod, hogy felpuffadtál.

A folyadék ugyanis puhítja a már elfogyasztott ételt, felgyorsítja az emésztés folyamatát, és egyúttal a puffadás mértékét is csökkenti.

Sőt, orvosok szerint a megfelelő mértékű vízfogyasztás hatására az anyagcseréd is felgyorsulhat, így nem véletlenül elengedhetetlen ez a fogyókúra szempontjából!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni