7 oka a gyakori mellfájdalmaknak - nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni

Szirák Viki
Írta: ,
7 oka a gyakori mellfájdalmaknak - nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni

A mellfájdalmakat minden nő megtapasztalja élete során. Legtöbbször még a menstruáció előtt és/vagy közben jelentkezik a kellemetlen érzés, akár egy kis mozgás hatására is. Néha ettől függetlenül is érzékennyé válnak akár az egyszerű érintésre is. Van, hogy az egyik sokkal jobban fáj, és van, hogy mindkettőben ugyanannyira tapasztaljuk ezt a rossz érzést. A kérdés az, hogy milyen okok állhatnak a háttérben, és melyek azok a tünetek, amikre már érdemes kiemelten odafigyelned?

Ciszta is állhat a háttérben Kép forrása: marry-xoxo.com

A mellekben is kialakulhatnak ciszták (nem összekeverendő a rákkal), méretét tekintve néhány millimétertől néhány centiméterig is megnőhet. Néhány embernél előfordul, hogy a ciszta zavaróvá válik, sőt, fájni is kezd.

Ez különösen jellemző lehet a menstruációt megelőző napokra, amikor a ciszta nagyobbra nőhet, és emiatt érzékenyebbé is válik mind tapintásra, mind mozgás hatására.

Sokszor egyébként az emberek nem is tudják kitapintani a mellükben lévő cisztát elhelyezkedése miatt, de attól még előfordulhat, hogy ott van.

Terhesség miatt Kép forrása: irrelephant-blog.com

Tekintve, hogy a hormonális változásoknál a melleid is érzékennyé válnak, nem csoda, ha várandósság alatt is fennáll ez a helyzet.

A kezdeti szakaszban a melleid gyorsabban nőnek, mint a kisbabád, az ösztrogénszint felemelkedik a testedben, a tejcsatornák megduzzadnak, és ez összességében a mellek fájdalmához vezet.

Aggódalomra semmi ok, ez teljesen normális!

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra