7 oka is lehet a gyakori mellfájdalmaknak, de van, amit nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni

Szirák Viki
Írta: ,
7 oka is lehet a gyakori mellfájdalmaknak, de van, amit nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni

A mellfájdalmakat minden nő megtapasztalja élete során. Legtöbbször még a menstruáció előtt és/vagy közben jelentkezik a kellemetlen érzés, akár egy kis mozgás hatására is. Néha ettől függetlenül is érzékennyé válnak akár az egyszerű érintésre is. Van, hogy az egyik sokkal jobban fáj, és van, hogy mindkettőben ugyanannyira tapasztaljuk ezt a rossz érzést. A kérdés az, hogy milyen okok állhatnak a háttérben, és melyek azok a tünetek, amikre már érdemes kiemelten odafigyelned?

Menstruáció alatt Kép forrása: lauralizabeth.tumblr.com

Ha azok közé tartozol, akiknek a piros betűs napok alatt kimondottan érzékennyé válnak a mellei, aggodalomra semmi ok.

Valójában ez teljesen természetes velejárója a menstruációnak, és világszerte a nők 70%-a megtapasztalja hónapról hónapra.

A hormonális változások miatt kezdenek el fájni a melleid, kutatások szerint pedig ez gyakoribb azoknál, akik fogamzásgátló tablettát szednek.

Ciszta is állhat a háttérben Kép forrása: marry-xoxo.com

A mellekben is kialakulhatnak ciszták (nem összekeverendő a rákkal), méretét tekintve néhány millimétertől néhány centiméterig is megnőhet. Néhány embernél előfordul, hogy a ciszta zavaróvá válik, sőt, fájni is kezd.

Ez különösen jellemző lehet a menstruációt megelőző napokra, amikor a ciszta nagyobbra nőhet, és emiatt érzékenyebbé is válik mind tapintásra, mind mozgás hatására.

Sokszor egyébként az emberek nem is tudják kitapintani a mellükben lévő cisztát elhelyezkedése miatt, de attól még előfordulhat, hogy ott van.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv