Mindig felkelsz éjszaka, mert ki kell menned a mosdóba? Mutatjuk az okait

Nagy Niki
Írta: ,

Nincs is annál kellemetlenebb, ha éjszaka egyszer-kétszer arra kel az ember, hogy majd’ bepisil – persze ez egy bizonyos szintig természetes, de van, amikor már kóros problémát jelezhet. De még akkor is megzavarhatja a pihenésed, ha semmi komoly baj nem áll mögötte – így menj biztosra, hogy többet ne kelljen meglátogatnod a mosdót az éjszaka közepén!

Túl sok vizet iszol esténként

A hidratálás jó dolog, és a szervezetednek szükségei is van arra, hogy elegendő vizet igyál, de ha egész nap elfelejted, ne esténként akard bepótolni. Ennek csak az lesz a vége, hogy éjszaka fog távozni belőled a felesleges folyadék. 

Igyekezz két órával lefekvés előtt már nem inni, vagy ha mégis, akkor nagyon keveset, így elvileg nem az éjszaka közepén kell majd pisilned miatta.

Alkoholt vagy koffeint fogyasztasz elalvás előtt

Ha olyan vagy, mint én, a koffein egyáltalán nem hat rád, és akár lefekvés előtt is tudod fogyasztani – pisilési szempontból viszont mégsem túl szerencsés, ha így teszel, mivel vízhajtó hatású. Ugyanez a helyzet az alkohollal, bár valószínűleg egy görbe éjszaka után az lesz a legkevesebb gondod, hányszor pisilsz az éjszaka.

Hormonhiányod van

Az antidiuretikus hormon a veseműködést szabályozza, így azt is, hogy milyen gyakran kell pisilned. Ahogy öregszel, ennek a hormonnak csökken a mennyisége, ezért egyre többet kell vécére menned – de lehet, hogy alapvetően kevéssel rendelkezel belőle, és ezért jársz annyit pisilni. Ezt egy hormonvizsgálat meg tudja neked mondani. Vannak rá gyógyszerek, de a legtöbb ember inkább csak együtt él a helyzettel.

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!