Gerincproblémáid vannak? Ezért próbáld ki a Dorn-terápiát!

Gerber Petra
Írta: ,

Napjainkban sajnos egyre többen küzdenek valamilyen mozgásszervi problémával, ám csak kevesen igyekeznek tenni is ellene. Mára már számos módszer a rendelkezésünkre áll, hiszen a különböző masszázsterápiák mind-mind arra hivatottak, hogy hagyományos módon igyekezzenek enyhíteni a testünkben tomboló fájdalmat. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Dorn-terápia is pont e célt szolgálja, hiszen egyre gyakrabban alkalmazott módszer a gerincpanaszok és a különböző eredetű gerincfájdalmak csökkentésére.

A Dorn terápia kialakulása Kép forrása: rightatrium.tumblr.com

A Dorn terápiát bizonyos Dieter Dorn fejlesztette ki, még valamikor a 70-es években. Dieter Dorn teljesen autodidakta módon sajátította el a terápia alapjait, ugyanis lumbágóval küzdött.

A fájdalmai egyre elviselhetetlenebbé váltak, az orvosok által javasolt szokásos kezelések pedig nem használtak, ezért fordult végül egy környékbelihez, aki kvázi néhány mozdulattal megszüntette a fájdalmát.

Ezen a sikeren felbuzdulva döntött úgy, hogy kitanulja ezt a tanulmányt, hogy a jövőben másoknak is átadhassa a megszerzett tudását.

A kezelési idő Kép forrása: floraterrae.tumblr.com

A Dorn terápia nagyjából egy órás kezelési időt vesz igénybe, hatalmas előnye pedig, hogy akár már egyetlen kezelés során látványos eredmények érhetők el.

Három-négy kezelést követően pedig a páciens panaszai gyakorlatilag teljesen elmúlhatnak, megszűnhetnek.

Ez persze erősen függ attól, hogy mi is az alapbetegség és milyen mértékű a funkcionális és az ebből adódó szervi elváltozás mértéke, emellett pedig az is nagyon lényeges, hogy a páciens a mindennapi életében önállóan végzi e a terapeuta által adott és javasolt gyakorlatokat.