Garantáltan működik! A betegségek oka a legősibb módszerek szerint

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Garantáltan működik! A betegségek oka a legősibb módszerek szerint

Ősidők óta gondolkoznak a gyógyítók a betegségek okán. Sokféle elmélet született, a három meghatározó erőtől kezdve az energiaprovokáción keresztül a káros érzésekig. Néhányat közzétettünk cikkünkben.

 

Hippokratész Kép forrása: amazonaws.com

Ókori görög orvos volt. Az volt az elmélete, hogy háromféle életnedv kering a testünkben: vér, epe és nyálka, és ezek helytelen keveredése okoz betegséget.

A nedvek egyensúlya természetes állapot. A helytelen keveredést mi idézzük elő.

A betegség okát a helytelen életmódban kell keresni. A gyógyítás leghatékonyabb módja a diéta. Ha ez nem segít, akkor kedvező eredménye lehet például a hasmenésnek. 

Az ajurvéda orvos

Egy indiai ajurvéda természetgyógyász azt mondaná, hogy három meghatározó erő kering a testünkben: a szél, az epe és a nyálka.

A szél egyensúlya felborulhat a rendszertelen táplálkozás, az elégtelen alvás, a test és a lélek túlterhelése, valamint a hangos beszéd hatására.

A nyálka egyensúlyának felborulására utal a gyomorrontás.

A vele járó hányás és hasmenés következtében, a nyálka távozásával gyengül a szervezet. 


Érdekel? Amit az ájurvédikus orvoslásról tudnod kell


A betegségeket négy csoportra osztja: sérülésből származók, testi betegségek (daganatok, gyulladások, dugulások), lelki betegségek (düh, rettegés, gyűlölet, lustaság, boldogtalanság) és „természetes” állapotok (veleszületett és életkori megbetegedések).

A sérüléseket műtéttel és kötözéssel, a testi betegségeket gyógyszerekkel, a lelkieket meditációval és jó tanácsokkal, az életkoriakat megfelelő étellel, itallal és alvással lehet gyógyítani.