A placebohatás a mindennapokban – Fordítsd a javadra

Berényi Nóri
Írta: ,
A placebohatás a mindennapokban – Fordítsd a javadra

A placebohatás kutatásának középpontjában az elme és a test közötti kapcsolat áll. Elsősorban gyógyszerkutatás során alkalmazzák, mert segít kideríteni, milyen hatással van egy új gyógyszer vagy kezelés egy adott állapotra. Azonban Te is a hasznodra fordíthatod mindennapjaid során – segítünk, hogyan!

Mennyire hatásos? Kép forrása: trendhunter.com

Ha valaki arra számít, hogy a beszedett pirula hatására jobban lesz, akkor lehetséges, hogy a szervezet hasonló hatásokat produkál, mint amit a gyógyszer okozna.

Például, egy kutatás során a résztvevők placebót kaptak, amiről azt mondták nekik, hogy az egyfajta stimuláns. Miután bevették a tablettát, a pulzusuk felgyorsult, a vérnyomásuk emelkedett, és a reakciósebességük javult.

Amikor ugyanerre a pirulára azt mondták nekik, hogy segíti az elalvást, a résztvevők ezt a hatást is tapasztalták magukon.

Bizonyos élethelyzetekben Kép forrása: designscene.net

Talán furcsán hangozhat, de te is tudod magadon alkalmazni a placebohatást. Biztos van kedvenc cukorkád vagy rágód, amit minden nap magaddal hordasz.

Válogasd szét különböző dobozokba, melyeket majd felcímkézel. Ha például több bátorságra van szükséged, akkor írd rá a dobozra, hogy bátorság kapszula, ha önbizalomhiányban szenvedsz, akkor a másik dobozban legyenek az önbizalom tablettáid”.

A legfontosabb, hogy tudatosítsd magadban a dolgot és legyen hited hozzá. Próbáld ki, hogy egy hónapon keresztül, amikor csak előjön a problémád, beveszel egy placebo tablettát, és figyeld meg, hogy milyen változásokat tapasztalsz a viselkedéseden. Egyszerűen csak meg kell győznöd az agyadat arról, hogy megkapta a szükséges löketet a cselekvéshez.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!