5 figyelmeztető jel, hogy valami nem stimmel az egészségeddel

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 figyelmeztető jel, hogy valami nem stimmel az egészségeddel

Előző cikkünkből megtudhattad, hogy a nem elég pihentető alvás, a folytonos fáradtság és a cserepes ajak sokkal több holmi hétköznapi bosszúságnál. Folytatjuk azoknak a jeleknek a sorát, amelyek arról árulkodnak: kissé elhanyagoltad az egészségedet mostanában.

Minden nyavalyát elkapsz

Alapjáraton egészséges vagy, ám ha a kolléganőd vagy akár a szomszédod megbetegszik, előre tudod, hogy te is ágynak dőlsz majd?

Hát még akkor, ha a párod vagy valamelyik családtagod szór vírusokat és bacikat… Pedig ha egyensúlyban lenne a szervezeted, az immunrendszered az esetek többségében képes lenne legyőzni ezeket!

Törekedj a tudatos immunerősítésre, melynek a megfelelő C-vitamin bevitel csupán egy része. A fejedben is érdemes rendet tenni olyan szempontból, hogy más tüsszögésének láttán ne lásd magad rögtön „dögrováson”, hiszen azzal idő előtt feladod a harcot.

Kétrészes cikksorozatunkban összesen tíz olyan tünetet taglaltunk, amelyek pontosabb képet adnak az egészségedről, mint hitted volna. Reméljük, sikerült felismerned, ha változtatnod kell valamin a hétköznapokban!

Gyakran szorongsz

Amikor éppen nem támad a roham, a szorongást úgy élheted meg, mint egy apró hibát a mátrixban.

Tény, hogy az esetek túlnyomó többségében lelki oka van, ám ettől még nem szabad megfeledkezned róla: nagyon is fizikai reakciót vált ki a testedből, tehát nem tudhatod le egy „mindjárt megnyugszom”-mal.

Amennyiben hajlamos vagy a szorongásra, sajnos magasabb nálad a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata.

A probléma emellett nemihormon-ingadozással, pajzsmirigy-problémákkal és egyéb gondokkal is összefüggésben állhat.

Ha fogalmad sincs róla, mi okozhatja a szorongásodat, érdemes ellátogatnod a háziorvosodhoz és egy pszichológushoz is, akik segítenek a megoldásban.