Újabb 7 jel, ami a hormonális egyensúlyod felborulására utal

Stumpf Bea
Írta: ,
Újabb 7 jel, ami a hormonális egyensúlyod felborulására utal

Életed során a tested folyamatosan változik, alkalmazkodik a külső és belső változásokhoz és jeleket küld neked, amikre érdemes odafigyelni! Te tudod, hogy vajon a tested mit és miért üzen neked? Cikkünk 1. részében már összegyűjtöttünk néhány tünetet, ami a hormonális egyensúlyod felborulására utalhat, de sajnos sok ilyen van, így az alábbiakat sem árt komolyan venni!

Hőhullámok, éjszakai izzadás

A nyári melegben, edzés alatt vagy stresszes helyzetekben teljesen normális, hogy fokozottan izzadsz, hiszen a szervezet így hűti le magát. 

Ha azonban ok nélkül törnek rád a hőhullámok, illetve éjszakánként verejtékben úszva ébredsz, az az ösztrogén alacsony szintjére is utalhat, és érdemes mielőbb kivizsgáltatnod magad.

A hangulatingadozás a nőknél egy elég gyakori tünet, főleg, ha a férfiak véleményét kérdezzük... :)

De ha a menstruációs ciklusodtól függetlenül az egyik pillanatban vidámnak érzed magad és pörögsz, a következőben pedig sírni tudnál, az a hormonális egyensúly zavarát jelezheti.

Ezt a dopamin- és a szerotoninszint ingadozása is okozhatja, ami hosszú távon akár enyhe depresszióhoz is vezethet, úgyhogy erről mindenképp számolj be az orvosodnak! 

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Egészség és életmód

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban