Így tesz széppé és egészségessé a fejmasszázs

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A fejmasszázs egy megnyugtató, frissítő ősi indiai művészet, egy hagyomány, mely arra is alkalmas, hogy hajunknak egészséges csillogást kölcsönözzön. Előnyei közé tartozik egyszerűsége, hatékonysága, hozzáférhetősége, az, hogy nem igényel felszerelést, és még fél óráig sem tart. Néhány alapmozdulattal lazító, nyugtató vagy serkentő hatást érhetünk el. 

Hatékonysága

Alkalmas arra, hogy lecsitítsunk vele egy gyereket, vagy elmulasszuk számítógép előtt dolgozó barátunk fejfájását. Ne csak a fejen végezzük, hanem az arcon, a vállon, a háton és a karokon is.

Mozdulatai segítenek ellazítani a feszült, fájó izmokat, enyhítik az izommerevséget, serkentik a vérkeringést, gyorsítják a lerakódott méreganyagok kiürülését.

Hozzásegítenek a mélyebb légzéshez, ami fokozza a friss oxigén áramlását az agyba, és letisztultabb gondolkodást és koncentrációt eredményez.

A mély relaxáció állapotába juttat, hogy utána megsokszorozódott lelkesedéssel és alkotóerővel térjünk vissza.

Rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a fejbőrt. A vér- és a nyirokkeringés megélénkül, így a bőr és a haj sejtjei friss oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. 

Régen és ma

Gyökerei az ajurvéda gyógyító rendszerbe nyúlnak vissza, amely Indiából ered, és már 3000 éves. Ez egy holisztikus megközelítésű gyógyító rendszer.

Szándéka a szellem, a test és a lélek egyensúlyának megvalósítása, amivel egészség és jó közérzet érhető el. Indiában a mai napig a mindennapok része a fejmasszázs. Az indiaiak hetente legalább egyszer alkalmazzák.

Az esküvői szertartáshoz szintén hozzátartozik: a házasságkötés előtt a vőlegényt és a menyasszonyt különleges olajokkal masszírozzák meg, hogy egészségesek és termékenyek legyenek.

A vajúdás nehéz óráinak fájdalmát szintén masszázzsal enyhítik, és a gyermekágyas édesanyákat szülés után 40 napon keresztül regeneráló masszázsban részesítik.

Az indiai anyák gyengéd masszázs alkalmazásával kommunikálnak gyermekükkel.