Ezt jelenti a fejfájásod attól függően, hogy hol érzed a fájdalmat

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki megtapasztalja élete során néhányszor, hogy mennyire kellemetlen tud lenni egy fejfájás. Míg egyesek szerencsések, és csak ritkán élik át, addig másoknál egy hét sem telhet el e nélkül. De vajon mit jelez a fejfájásod? Attól függően, hogy hol érzed a kellemetlen nyomást vagy nyilallást, más dolgok állhatnak a háttérben.

Amennyiben úgy érzed, a fejed teljes egészében fáj, nehezen kapsz levegőt az orrodon, és könnyezik a szemed, úgy szinte biztos, hogy allergiás fejfájásod van.

Ezt a különféle pollenek és spórák váltják ki, amelyeket folyamatosan belélegzel (az ételallergia általában nem okoz ilyen tüneteket).

Sajnos ezt a fajta fejfájást nem lehet megelőzni, mindössze kezelni különféle allergiaellenes gyógyszerekkel, spray-vel.

Amennyiben a tarkódnál érzed a fájdalmat, szinte biztos, hogy valamilyen izomgyulladás áll a háttérben.

Talán túl magas párnán aludtál, vagy szimplán a munkahelyeden túl sokat néztél lefelé a laptop képernyőjére; ilyenkor a nyakadban található izmok gyulladnak be, és sugározzák ki a fájdalmat a fejedbe egy idő után.

Ma már a boltokban lehet kapni kifejezetten ezt kezelő krémeket, de egy masszázs is segíthet abban, hogy csökkenjen a fájdalom.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv